Telefoni
Telefonija
Aplikacije in dodatni programi
19.07.2022 15:23
Posodobljeno 1 mesec nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Nova aplikacija za fotografije, a le za Galaxy uporabnike

Foto: Unsplash
Foto: Unsplash

Samsung telefoni, še posebej S serija, že nekaj časa navdušujejo z vrhunsko kakovostjo fotografij. Podcenjena pa je njihova spremna programska oprema za urejanje fotografij.

Kako urejate svoje fotografije? Prilepite nekaj filtrov, spremenite svetlobo in kontrast? Ali posegate po bolj naprednih orodjih v programu Lightroom? Tovrstne aplikacije niso za vsakogar in zahtevajo več časa za urejanje. Osnovno urejanje (svetloba, kontrast …) pa fotografije drastično ne spremeni na bolje.

Samsung ima dve aplikaciji za urejanje fotografij (Photo Editor in Expert RAW), ki ponujata kar nekaj orodij za igranje s slikami. Zdaj pa so brez večjega medijskega pompa izdali še eno aplikacijo, imenovano Galaxy Enhance-X. Opis aplikacije namiguje, da za dvig kakovosti fotografij skrbijo tehnike, ki temeljijo na umetni inteligenci. Sliši se zanimivo, kako pa izgleda v praksi?

Aplikacija Galaxy Enhance-X ponuja zmogljiva orodja za urejanje fotografij, izboljšanje dinamičnega razpona, svetlosti in ostrine v le nekaj korakih. V absurdno kratkem času lahko tudi popravite zamegljene motive na fotografiji, odstranite odseve in popravite t. i. “moire” vzorce, ki se pojavijo med fotografiranjem vsebine na televizorju ali telefonu.

Galaxy-Enhance-X

Opevane tehnike, ki uporabljajo AI, zaznavajo obraze na fotografijah in uporabniku omogočajo prilagajanje gladkosti, tona, oblike čeljusti in oči. Pri portretnih posnetkih lahko spremenite slog in intenzivnost zameglitve. Na voljo je tudi funkcija, s katero lahko izbrane filtre uporabite na več fotografijah.

Največja prednost aplikacije, zaradi katere smo se tudi odločili spisati prispevek, pa je hitrost. Ko boste ujeli ritem in spoznali vsa orodja, boste lahko fotografijo uredili v nekaj sekundah. Ne bo na nivoju fotografij, ki jih strokovnjaki uredijo v Lightroomu ali podobni aplikaciji, kljub temu pa boste lahko zadovoljni s svojim delom in, kar je najpomembneje, opazili boste razliko v fotografijah.

Vse spremembe lahko primerjate v priročnem primerjalnem predogledu.

Na žalost je trenutno aplikacija na voljo samo za Galaxy pametne telefone, in sicer za tiste, ki delujejo na Android 10 ali novejšem operacijskem sistemu.

Aplikacijo si lahko snamete z uradne Samsung strani ali preko drugih platform za deljenje datotek.


Prijavi napako v članku


Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

PROLON d.o.o.

Rogaška cesta 27, 3240 Šmarje pri Jelšah, Tel: 041 364 535
Računalniki so postali ključno poslovno orodje. Uporabljajo se pri vseh vidikih delovanja podjetja, vključno z ustvarjanjem in prodajanjem izdelkov, trženjem, računovodstvo, administracijo ... Več

CLIP d.o.o.

Ulica Bojana Belne 3, 2212 Šentilj v Slovenskih goricah, Tel: 02 320 54 03
Clip d.o.o. ponuja popolno programsko opremo za računovodstvo in tehnologijo polnjenja akumulatorjev. Pohvalijo se lahko z uporabniki tako doma kot tudi na območjih nekdanje Jugoslavije. Podjetje ... Več

UV LED TISKALNIK

Brezje pri Dobrovi 74b, 1356 Dobrova, Tel: 041 735 643
Tisk Tavčar Tisk Tavčar d.o.o. je v osnovi družinsko podjetje z 20-leti grafičnih izkušenj, pa tudi strojništvo in elektronika jim nista tuja.Predstavljajo vam UV LED tiskalnik, ... Več

TRACE BS d.o.o.

Opekarniška cesta 5, 2270 Ormož, Tel: 05 905 23 81
V skupini Trace Solutions, katere del sta Trace BS Poslovne rešitve d. o. o. in Trace IS Informacijske rešitve, se ukvarjajo z razvojem, prodajo in uvajanjem istoimenske programske ... Več