Fotoaparati in kamere
08.07.2010 11:57

Deli z drugimi:

Share

Futuristični digitalni fotoaparat po Canonovo

Bi ga kupili, v kolikor bi bil že naprodaj?
Bi ga kupili, v kolikor bi bil že naprodaj?

Se vam zdijo običajni zrcalnorefleksni digitalni fotoaparati dolgočasni in se nenehoma pritožujete nad fotografsko torbo polno raznovrstnih objektivov? V tem primeru boste zagotovo navdušeni nad konceptom futurističnega digitalnega fotoaparata, ki ga je podjejte Canon predstavilo na sejmu Shanghai World Expo.

Glavna odlika futurističnega digitalnega fotoaparata Wonder Camera (čudežni fotoaparat) je, da pri zajemanju raznovrstnih nepozabnih trenutkov ne potrebuje bogate palete objektivov. Podjetje Canon je novost namreč opremilo z inovativnim objektivom, ki tako rekoč v celoti pokrije vse goriščne razdalje. Poleg tega je tako kompakten, da bi lahko z njim brez težav rokoval celo otrok.

Za upravljanje z bogato paleto funkcionalnosti je na voljo le na dotik občutljiv zaslon. Celoto bodo zaključevali še visokoločljivo tipalo, napreden sistem za stabilizacijo slike in tehnologija, ki bo samodejno posnela vse, kar bo znašlo pred objektivom. Uporabnik bo sam izbral slike, ki mu bodo najbolj pri srcu.

Žal ni vse zlato, kar se sveti. Futuristični digitalni fotoaparat naj bi bil namreč naprodaj šele leta 2030. Pri tem seveda velja omeniti, da čez 20 let bo zagotovo na voljo tehnologija, s pomočjo katere bomo lahko počeli stvari, ki si jih danes pravzaprav sploh ne moremo še niti predstavljati.

Vas zanima več iz te teme?
Canon fotoaparati

Prijavi napako v članku