Igre
26.04.2012 16:22

Deli z drugimi:

Share

FUTURE CITY: Spletna igra za okoljsko osveščenost

CHEMGENERATION.COM, spletna stran, ustanovljena v letu 2011, predstavlja novo izobraževalno spletno igro za mlade. Igra FUTURE CITY bo mladim iz več kot 10 držav Evrope pomagala nadgraditi znanje o naravoslovju in oblikovati njihov odnos do sveta ter prihodnosti. Na voljo bo na spletni strani CHEMGENERATION.COM in Facebooku. Projektu se je pridružila tudi Maja Keuc, ki je že v svojih šolskih letih z zanimanjem prisluhnila kemijskim zakonitostim.
FUTURE CITY: Spletna igra za okoljsko osveščenost
FUTURE CITY: Spletna igra za okoljsko osveščenost

Spletna igra FUTURE CITY vključuje znanstvene inovacije in na preprost način mladim približa dosežke v znanosti, ki so poglavitnega pomena pri ohranjanju okolja in vzdrževanju trajnostnega razvoja v prihodnosti. Kampanja je nastala pod okriljem podjetja BASF, ki želi novim generacijam na zabaven način predstaviti področje znanosti.


»Izobraževalni portal CHEMGENERATION.COM redno obiskujejo učenci iz več kot 140 držav, ki dokazujejo, da je mlada generacija dovzetna za znanost; najti moramo le način, kako bomo pritegnili njihovo zanimanje. Zato smo se odločili, da jih spodbudimo k igranju igre,« meni Filip Dvorak, vodja vladnega Oddelka za komunikacije in odnose z javnostmi, BASF Srednja Evropa.»Pri igranju igre FUTURE CITY mladi spoznavajo napredne znanstvene tehnologije, ki so gradniki trajnostne prihodnosti.«


Ob tem je Maja Keuc dodala: »Vesela sem, da lahko sodelujem pri projektu, ki na zabaven način predstavi znanost. Spomnim se svojega otroštva, ko je mama za vsak moj rojstni dan pripravljala eksperimente, ki smo jih navdušeno opazovali. Že takrat sem se zavedala, kako je vse med sabo povezano. S sodelovanjem v igrici Future City bo zagotovo vsak odkril nekaj zanimivega, kar nas čaka v prihodnosti.«


Spletna igra FUTURE CITY je na voljo na spletni strani CHEMGENERATION.COM in na Facebook strani. Naloga igralcev je, da v spletnem prostoru z uporabo lastne domišljije zgradijo mesto prihodnosti z najmanj škodljivi vplivi na okolje. Igralci napredujejo glede na 10 tematsko obarvanih stopenj. Najprej se spoznajo s celotnim postopkom urbanizacije in tako laže razumejo pomembna vprašanja, s katerimi se spopadajo vsa razvijajoča se mesta. Nato pa se mirno, majhno mestece z njihovo pomočjo spreminja v živahno prestolnico. Igralci rešujejo različne naloge, kot so upravljanje oskrbe z zeleno energijo, čiščenje vode, ravnanje z odpadki oz. organizirati okolju prijazen promet z uporabo najnovejših znanstvenih inovacij. Ob tem se začnejo zavedati, da njihove odločitve vplivajo na okolje, zato začnejo med igro tudi bolj odgovorno razmišljati.

Igralci ob prijavi v nagradno igro, ki traja osem tednov, poleg pridobljenega znanja sodelujejo v žrebanju za nagrade, ki so povezane z inovacijami in trajnostno prihodnostjo, kot je denimo vodna ura ali mobilni polnilec na sončno energijo. Ob koncu igre pa bo srečni izžrebanec prejel trendovski tablični računalnik.

Novice Chemgeneration – najbolj futuristične inovacije na enem mestu!

Vse inovacije, predstavljene v igri FUTURE CITY, so odkritja, pomembna za oblikovanje trajnostne prihodnosti. Da bi te inovacije in njihovo znanstveno ozadje podrobno predstavili mladim, smo na spletni strani uvedli novo rubriko, imenovano Novice Chemgeneration, ki vsebuje informacije, tesno povezane z igro FUTURE CITY. Do člankov in videoposnetkov, ki so objavljeni tu, je mogoče dostopati samostojno ali neposredno iz igre. Ob teh bogato ilustriranih in zabavnih člankih lahko bralci dobijo vpogled v navdušujoči svet znanosti. Izvedo lahko, kako se obleke same čistijo ali kako lahko sončna avtomobilska streha ustvarja energijo ter kje vse že uporabljajo umetno inteligenco.


Prijavi napako v članku