Računalništvo, telefonija
05.07.2011 15:34

Deli z drugimi:

Share

Fujitsu postavil svetovni rekord

Nov svetovni rekord na podlagi ocenjevanja organizacije TPC dokazuje naprednost strežnikov PRIMERGY
Zmogljivost strežniškega sistema PRIMERGY RX900 S2 je podrla svetovne rekorde
Zmogljivost strežniškega sistema PRIMERGY RX900 S2 je podrla svetovne rekorde

Fujitsu je oznanil, da so njihovi x86 strežniški sistemi vedno bolj pomembni na področju računalništva, kjer se izvajajo kritično pomembne naloge. V primerjavi s sistemi RISC/UNIX, novi Fujitsujevi strežniški sistemi PRIMERGY x86 podjetjem zagotavljajo ekonomiko novih podatkovnih centrov. Obenem je Fujitsu z novim strežniškim sistemom postavil tudi nov svetovni rekord na področju transakcijske zmogljivosti podatkovnih baz.

Zanesljive in razširljive strežniške zmogljivosti so bistvene za številna poslovna področja, ki se srečujejo z večanjem poslovne inteligence, aplikacijami za skladiščenje podatkov in drugimi podatkovnimi bazami, ki zahtevajo visoko zmogljivost. Zahteve po prilagodljivih, stabilnih in razširljivih platformah, ki zagotavljajo hitrejše povračilo investicij, pa so vedno večje.

Fujitsujev vgradni strežnik PRIMERGY RX900 S2 z osmimi procesorskimi enotami, ki je podrl svetovni rekord in štiri procesorski vgradni strežnik PRIMERGY RX600 S6 odstranjujeta razlike v zmogljivosti, ki je pred tem podjetja zavezovala k dražjim strežniškim sistemom. Z novo generacijo strežnikov PRIMERGY, Fujitsu ponuja novo, visoko-razredno zmogljivost strežnikov x86 – in s tem, pri neizogibnem spreminjanju ali rasti podatkovnih centrov, uporabnikom zagotavlja nepremagljivo prilagodljivost, preprosto upravljanje in zanesljivo delovanje.

Strežniški sistem PRIMERGY RX900 S2 ponuja mnogim področjem, še posebej finančnim in javnim sektorjem, na katerih je prej prevladovala uporaba dragih sistemov RISC/UNIX, visoko zanesljivo delovanje razširljivih aplikacij. Skupaj z nizko ceno je PRIMERGY RX600 S6 oblikovan za uporabnike višjega srednjega razreda, kot tudi za velika podjetja, ki potrebujejo preprosto upravljanje in razširljivost sistema.

Nove PRIMERGY modele odlikuje Fujitsujevo brez-šivno oblikovanje, kar pomeni, da ne potrebujemo nobene dodatne strojne opreme za delovanje vseh osmih procesorskih enot. S tehnologijo Intel QuickPath Interconnect, ta način oblikovanja pomaga pri preprečevanju ozkega grla na področju vhodno/izhodnih naprav. Pri tem Fujitsu zagotavlja najkrajšo pot med procesorji, pomnilniškim modulom in vhodno/izhodnimi napravami. Navidez nevidno razširljivost modelov PRIMERGY zagotavlja razširljivost procesorjev, pomnilnika in vhodno/izhodnih komponent ter tako podjetjem dopušča prostor za cenovno učinkovito rast v prihodnosti, brez potrebe po ponovni postavitvi ali nakupu novih sistemov.

Zmogljivost strežniškega sistema PRIMERGY RX900 S2 je podrla svetovne rekorde

Svet “The Transaction Processing Performance Council (TPC)” je strežniški sistem PRIMERGY RX900 S2 označil kot vrhunski TPC-E zmogljiv strežniški sistem1. Glede na lestvico TPC-E, Fujitsujevi strežniki PRIMERGY niso le konsistentno prisotni med najbolj zmogljivimi strežniškimi sistemi na svetu, ampak je Fujitsu konsistentno prisoten tudi med ponudniki najboljšega razmerja med ceno in zmogljivostjo.

Procesorsko moč zagotavlja do osem procesorski enot Intel Xeon E7-8800 z 80 procesorskimi jedri, do 4 TB glavnega pomnilnika in visoka vhodno/izhodno prepustnost z več kot 100 GB. Strežniški sistem RX600 S6 s štirimi procesorskimi enotami zagotavlja do 40 procesorskih jeder in uporablja generacijo procesorjev Intel Xeon E7-4800 ter podpira do 2TB glavnega pomnilnika.

Navedeni rezultati primerjanja povzemajo rezultate, ki so bili objavljeni 6. junija 2011 na: http://www.tpc.org/tpce/results/tpce_perf_results.asp . TPC Benchmark™ je registriran zaščitni znak sveta “Transaction Processing Performance”.

1Fujitsujev sistem PRIMERGY RX900 S2, ki uporablja osem procesorjev Intel® Xeon® E7-8870 2.40 GHz in ima 2TB pomnilnika, je dosegel TPC-E rezultat 4.555 tpsE in rezultat razmerja cena-zmogljivost: 217.27 ameriških dolarjev na tpsE (24 odstotkov boljše razmerje cene in zmogljivosti, kot trenutno najbližji, 8-procesorski konkurenčni sistem, ki uporablja enako procesorsko tehnologijo, s 4.200 tpsE in 287.42 ameriških dolarjev na tpsE). Fujitsujev PRIMERGY RX900 S2 je tudi prvi 8-procesorski strežnik, ki je dosegel samo 1.00 W na tpsE na TPC-jevem primerjanju porabe energije. Sistem bo na voljo v sredini julija.

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem Fujitsu Technology solutions GesmbH
Za več informacij so vam na voljo pri Fujitsu Technology solutions GesmbH
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Fujitsu logo

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem Fujitsu Technology solutions GesmbH? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.Prijavi napako v članku

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

KARTUŠE.NET

Titova cesta 44, 2000 Maribor, Tel: 040 125 585
Kartuše za Epson Kartuše za Canon Kartuše za HP Kartuše za Lexmark Kartuše za Brother Kartuše za Dell Kartuše za Samsung Tonerji za HP Tonerji za Samsung ... Več
Zlati partner

TELEKOM SLOVENIJE d.d.

Cigaletova ulica 15, 1000 Ljubljana, Tel: 01 234 10 00
V skladu s svetovni trendi skupaj s hčerinskimi družbami doma in v tujini deluje kot enovita gospodarska Skupina Telekom Slovenije. Fiksno-mobilna konvergenca je imperativ časa. ... Več
Zlati partner

DRUŠTVO DUH ČASA

Trubarjeva cesta 72, 1000 Ljubljana, Tel: 06 815 40 63
Računalniki za socialno ogrožene Smo skupina računalniških zanesenjakov, ki le stežka gleda kako cele gore še uporabnih računalnikov in računalniških delov končajo na odpadu. ... Več
Srebrni partner

ZEOS d.o.o.

Šlandrova ulica 4, 1231 Ljubljana Črnuče, Tel: 01 366 85 41
O družbi ZEOS Družba ZEOS, d.o.o. je izvajalec skupne sheme ravnanja z e-odpadki (OEEO), odpadnimi baterijami (OPBA) in odpadnimi nagrobnimi svečami (ONS). Skupaj s proizvajalci, ... Več