Računalništvo, telefonija
04.10.2012 11:36

Deli z drugimi:

Share

Freecom predstavlja prenosni trdi disk za snemanje televizijskih programov

"Mobile Drive Sq TV" ponuja dodaten prostor za shranjevanje podatkov in tako večjo zbirko vaših TV programov.
Freecom predstavlja prenosni trdi disk za snemanje televizijskih programov
Freecom predstavlja prenosni trdi disk za snemanje televizijskih programov

Freecom, podjetje iz holdinga Mitsubishi Kagaku Media ter večkrat nagrajeni proizvajalec zunanjih trdih diskov in prenosnih naprav za shranjevanje podatkov, predstavlja Mobile Drive Sq TV – zunanji trdi disk, posebej namenjen snemanju TV programov preko vmesnika USB. Kompaktnemu 2,5-palčnemu SATA disku Mobile Drive Sq TV je namreč priložen poseben nosilec, s katerim lahko napravo enostavno namestimo na zadnjo stran TV sprejemnika in priključimo v USB vhod.

Občutna porast prodaje (19%*) t.i. pametnih televizorjev je dobra napoved za snemanje TV programov preko USB. Številni TV sprejemniki srednjega razreda so namreč že opremljeni z enim ali več USB vhodi, uporabniki pa so tudi že navajeni na prikazovanje fotografij in predvajanje filmov z USB ključkov ali trdih diskov, priključenih na TV sprejemnik. Novejši, zmogljivejši pametni televizorji, ki podpirajo USB snemanje, omogočajo disku Mobile Drive Sq TV snemanje in shranjevanje TV programov tako kot pri DVR digitalnih video snemalnikih (denimo set-top naprava s trdim diskom) oziroma DVD snemalnikih, a sedaj z bistveno večjo kapaciteto za shranjevanje posnetkov.

Vrhunski Mobile Drive Sq TV, na voljo v velikostih 500GB in 1TB, se napaja preko USB vhoda na TV sprejemniku ali digitalnem video snemalniku in ne potrebuje dodatnega napajalnika.

“Mobile Drive Sq TV je privlačen, cenovno ugoden in zanesljiv trdi disk, s katerim prihranimo prostor poleg TV sprejemnika, ki ga običajno zaseda DVR snemalnik, obenem pa je tudi rešitev, ki odpravlja problem omejenih snemalnih kapacitet DVR in DVD snemalnikov,” je razložil Cas de Heus, vodja za tržno komuniciranje pri Freecomu za območje EUMEA. “Visokokakovostni dizajn naprave je odraz inovativnega pristopa k produktnemu razvoju, kar je postalo že sinonim za Freecom.”

Prav tako lahko ta lahki pogon uporabimo za shranjevanje, deljenje in varnostno kopiranje datotek in programov na posameznih računalnikih oziroma PC omrežjih. Na USB 3.0 povezavi (disk se sicer povezuje tudi z USB 2.0 priključki) podatke lahko prenašamo s hitrostjo približno 130 MB na sekundo. Trdemu disku je priložena programska oprema za varnostno shranjevanje podatkov Nero za Microsoft Windows, naprava pa ima tudi funkcijo za varčevanje z energijo, s pomočjo katere se samodejno preklopi v stanje mirovanja, kadar ni v uporabi.

Mobile Drive Sq TV je bil oblikovan v sodelovanju s priznanim industrijskim oblikovalcem Armanom Emamijem in je v letu 2012 že dobil številne mednarodne nagrade za svoj stilsko dovršeni izgled, vključno z nagradami iF Design Award, Universal Design Award in The Red Dot Design Award. Poleg tekočih linij, zaobljenih robov in kvadratne oblike je ohišje naprave izdelano iz peskanega nerjavečega jekla in tako manj občutljivo na praske in prstne odtise.

Cena in dostopnost

Freecom Mobile Drive Sq TV je danes že na voljo v velikostih 500 GB in 1 TB ter ob priporočenih cenah 99 evrov oziroma 129 evrov. Freecom ob izdelku nudi tudi dveletno garancijo in neomejeno podporo centra za pomoč uporabnikom.

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem ANNI d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri ANNI d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem ANNI d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.Prijavi napako v članku