Računalništvo, telefonija
03.08.2018 07:20
Posodobljeno 3 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Francija prepovedala uporabo mobilnih telefonov v osnovnih šolah

Francija prepovedala uporabo mobilnih telefonov v osnovnih šolah
Francija prepovedala uporabo mobilnih telefonov v osnovnih šolah

Ker je zvonjenje mobilnega telefona pri pouku nezaslišano, saj zmoti potek predajanja znanja, je treba zvonjenje telefona izklopiti, še preden vstopimo v učilnico. Žal zaradi številnih obveznosti in skrbi otroci na to pogosto pozabijo. Zaradi tega so francoske oblasti sprejele odločitev, da otrokom, mlajšim od 15 let, prepovejo uporabo pametnih telefonov v šolskih prostorih, kar pomeni, da bo uporaba prepovedana tudi med odmori.

Prepoved uporabe mobilnih telefonov v osnovnih šolah bo začela veljati v septembru letošnjega leta oziroma z začetkom novega šolskega leta. Če se mladostniki pravil ne bodo držali, jih bo seveda doletela kazen v obliki disciplinskega ukrepa. Pri tem velja opozoriti na to, da prepoved uporabe telefona v šolskih prostorih še ne pomeni, da ga otroci ne smejo prinašati v šolske prostore, a bo moral biti izključen vse do zaključka pouka.

Mnogi so prepričani, da bo prepoved uporabe mobilnih telefonov v praksi zelo težko izvajati, zato ne vidijo smisla v njihovi prepovedi. Po drugi strani pa bi to lahko prineslo določene pozitivne učinke, saj ni dobro, da otroci veš čas preživijo za zasloni pametnih mobilnih telefonov.


Prijavi napako v članku