Twitter
28.08.2011 08:23
Posodobljeno 10 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Fotogalerije na Twitterju

Twitter je znotraj svojega sistema ponudil neposredno dodajanje fotografij.
Twitter je znotraj svojega sistema ponudil neposredno dodajanje fotografij.

Nova funkcija fotogalerije lahko prikaže do 100 slik, ki si jih lahko uporabnik naloži na svoj ​​račun preko tweetov, vključuje pa lahko tudi slike yFroga, TwitPica, Instagrama in drugih podobnih servisov za izmenjavo fotografij. Vse slike so prikazane na enem mestu in jih ni mogoče razvrstiti v posamezne albume, kot je to v navadi na drugih družbenih omrežjih.

Poleg tega so prikazane samo slike, ki datirajo od 1. januarja 2010 do danes, seveda če jih obstaja več kot 100, je prikazanih zadnji 100 fotografij, po principu FIFO – First In First Out. Z drugimi besedami, ko uporabnik doda 101. sliko, je prva fotografija izbrisana iz galerije. Zanimivo je, da se v galeriji prikazujejo tudi slike iz retweetanih sporočil, vendar le v primeru če je retweetanje objavljeno ročno (RT + copy/paste želenega tweeta). Če ste samo kliknili na retweet ikono, slike iz tega tweeta ne boste našli v svoji galeriji.

Galerije trenutno ni mogoče izklopiti ročno, tako da če ne želite objavljenih slik, jih preprosto ne naložite. Ker je Twitter veliko bolj odprto socialno omrežje v primerjavi s Facebookom, kjer uporabniki ne potrebujejo dovoljenj za spremljanje nekoga, je takšen način delovanja fotogalerije povsem pričakovan.


Prijavi napako v članku