Fotoaparati in kamere
08.08.2009 11:15
Posodobljeno 12 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Fotoaparat z vgrajenim projektorjem

Digitalni fotoaparat z dodano vrednostjo!
Digitalni fotoaparat z dodano vrednostjo!

Za ogled priljubljenih fotografij in filmskih posnetkov kmalu ne bomo več potrebovali računalniškega zaslona oziroma televizorja. Podjetje Nikon je namreč najavilo prihod prvega digitalnega fotoaparata, ki je opremljen z zmogljivim in kakovostnim projektorjem. Kompaktni projektor lahko projicira slike z diagonalo do sto centimetrov kar na platno oziroma steno. Malček temelji na platformi Integrated Photonics Module (IPM), ki zagotavlja izjemno tekoče projiciranje tako fotografij kot filmskih posnetkov.

Fotoaparat Nikon Coolpix S1000pj, ki je pisan na kožo predvsem družinskim fotografom, omogoča zajem kakovostnih fotografij do ločljivosti 12,1 milijonov točk. S širokokotnim objektivom in petkratno optično povečavo zajem panorame ne bo noben problem, prav tako tudi ne slikanje stavb ali skupinskih posnetkov. Prenovljeno tipalo CMOS pa zagotavlja dovolj dober razpon občutljivosti ISO, in sicer do 6.400. Za ogled nepozabnih trenutkov je na voljo 6,85-centimetrski zaslon.

Digitalni fotoaparat Nikon Coolpix S1000pj bo onkraj luže naprodaj v septembru. Zanj bodo trgovci zahtevali okoli 430 ameriških dolarjev. Prvi fotoaparat z vgrajenim projektorjem naj bi v Evropo prispel šele proti koncu leta. Zanj bo po vsej verjetnosti potrebno odšteti več kot 400 evrov.

Vas zanima več iz te teme?
Nikon fotoaparati

Prijavi napako v članku