Računalništvo, telefonija
10.01.2017 13:02
Posodobljeno 4 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Fitbit nadaljuje svoj agresivni pohod na trg pametnih ur

Vector Watch Luna
Vector Watch Luna

Uspešno podjetje se je na trgu ustalilo s ponudbo, v tem trenutku, najboljših pametnih zapestnic. Vendar pa se očitno trg vse bolj pomika proti pametnim uram. Kako drugače bi si lahko razlagali nov fitbitov prevzem izdelovalca luksuznih pametnih ur Vector. Veliko vas za Vector še ni slišalo in to ni presenečenje. Podjetje je javnosti svoje prve modele ur predstavilo marca lani. Ure so se ponašale z dodelano obliko in celo lastnim operacijskim sistemom. Pri podjetju so celo razvili APi-je s katerimi so omogočili razvijalcem, da predstavijo svoje aplikacije. Zdaj je teh aktivnosti konec saj jih je prevzel Fitbit.

Razloga za prevzem s strani podjetja Fitbit sta dva in sicer oblikovalska ekipa, ki je očitno več kot navdušila odgovorne pri Fitbitu ter operacijski sistem. Kaj točno pomeni slednje je težko ugibati saj pri Fitbitu že imajo lasten operacijski sistem na pametnih zapestnicah in tudi uri Blaze. Prevzem pa naj nebi bil zaradi želje Fitbita, da se poda na trg luksuznih pametnih ur katere so ponujali pri Vector. Pri Fitbitu so se očitno naučili iz lekcije, ki jo doživeli pri Applu. Slednji je namreč ponujal Apple Watch pametno uro z obišjem iz zlata za slabih 20.000 ameriških dolarjev.

Pri Fitbitu se tako hitro pripravljajo na pohod na trg pametnih ur. Ekipa in intelektualna lastnina, pridobljena s prevzemom Pebble in Vector, predstavlja dobro osnovno za razvoj fitbitovih pametnih ur v prihodnosti. Dobra novica za vse ljubitelje tehnologije saj se bo konkurenca na trgu povečala in sodeč po zapestnicah bodo pri Fitbitu ponudili dobro alternativo ostali ponudbi.


Prijavi napako v članku