Igre
05.08.2022 10:41

Deli z drugimi:

Share

Zgodba Final Fantasy 16 bo veliko bolj osebna od prejšnjih iger

Foto: Square Enix
Foto: Square Enix

Ni pomembno, ali ste igrali le eno Final Fantasy igro ali vse, tudi ni pomembno ali ste igrali Final Fantasy igro iz leta 1987 ali zadnjo predelavo ikonične Final Fantasy VII leta 2020. Vsem igram je skupno prostran svet, poln zanimivih likov in skrivnosti, in pestra zgodba, katera nas vsake toliko časa znova povleče nazaj v fantazijski svet Final Fantasy. Razvijalci, ki pridno delajo na novem nadaljevanju franšize Final Fantasy 16, pa obljubljajo, da pripravljajo bolj osebno zgodbo kot kdaj koli prej.

Z JRPG igro Final Fantasy 16 želijo nadaljevati slavno zgodovino franšize, ki slovi po dramatičnem pripovedanju. Za osvežitev spomina, igra se bo odvijala v fantazijskem svetu Valisthea, kjer bomo prevzeli vlogo protagonista Cliva Rosfielda, prvorojenec nadvojvode Rosarie. Clive je zaprisežen, da bo varoval svojega mlajšega brata Joshuo, vendar se po nizu tragičnih dogodkov poda na bolj temačno pot. Kaj točno se je/bo zgodilo Clivu, še ni znano in po vsej verjetnosti tudi nočemo izvedeti. Zagotovo gre za prelomen dogodek v igri in nočemo si pokvariti izkušnje še preden jo imamo sploh možnost igrati.

Foto: Square Enix

Za zdaj deluje vse zelo poznano. Kako se Clive razlikuje od ostalih herojev, ki smo jih igrali v preteklosti? Cloud, Squall, Cecil, Tidus, Terra, Noctis … Z vsemi Final Fantasy protagonisti smo doživeli takšne ali drugačne osebne prelomnice, zaradi katerih smo se počutili investirane v njihovo zgodbo. Razlike naj bi opazili v samem svetu in načinu pripovedi. Cliva bomo spremljali skozi tri različna življenjska obdobja: najstniška leta, njegova dvajseta in trideseta. Nekaj podobnega smo bili deležni tudi v igri Final Fantasy XV, kjer smo s herojem Noctisom dokončali celoten življenjski cikel. Ni natančno znan, koliko časa bo porabljenega za vsakega od teh obdobij, vendar je s tem potrjeno, da igra zagotovo ne bo kratka. Če bodo želeli pokriti tri različna obdobja, ne smejo prehitevati s dogodki in morajo izpiliti vsak kotiček zgodbe okoli Cliva. Največja pomanjkljivost Noctisove zgodbe iz Final Fantasy XV je, kako je vse skupaj delovalo prisiljeno, (na prvi pogled) nepovezano in nedokončano. Upam, da si bodo tokrat razvijalci vzeli čas in pripravili neponovljivo zgodbo.

Zanimivo bo tudi spremljati, kako se bo svet Valisthe spreminjal okoli protagonista, in ali bodo naše odločitve vplivale na usodo sveta.

Z upanjem me navdaja tudi dejstvo, da bo igra imela oceno Mature od ESRB, pa tudi oceno PEGI 18 v Evropi, kar pomeni, da imajo razvijalci več svobode pri raziskovanju bolj odraslih tem in prizorov.

Final Fantasy 16 veliko obeta in gamerji po svetu resnično upajo, da jim uspe pripraviti eno najboljših iger v zadnjem desetletju.

Datum izida igre še ni znan. Omenja se poletje 2023, če ne bo prišlo do preložitev. Final Fantasy 16 bo najprej ekskluzivna za PlayStation 5, upamo pa, da sčasoma pride tudi na PC in morda tudi za Xbox.


Prijavi napako v članku


Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

SIMBIOZA GENESIS, so.p.

Letališka cesta 3, 1000 Ljubljana, Tel: 040 336 311
e-Simbioz@ je projekt Simbioze Genesis, socialnega podjetja, ki ga od začetka leta 2015 izvajajo z namenom izboljšanja in nadgrajevanja računalniških znanj vseh generacij v okviru ... Več

InfoQ d.o.o., informacijske rešitve

Cankarjeva cesta 6a, 8330 Metlika, Tel: 041 630 449
Podjetje InfoQ d.o.o. razvija programske rešitve za proizvodna podjetja, ki potrebujejo SCADA (Supervisory Control and Data Acquisition) in MES (Manufacturing Execution System) skupaj ... Več

NEXT LINE d.o.o.

Ob železnici 16, 1000 Ljubljana, Tel: 041 776 822
Next line, specializirane storitve tiska pod eno streho V podjetju Next line iz Ljubljane so se osredotočili na specializirane storitve tiska s termičnimi, sublimacijskimi in ... Več

MVM SERVIS d.o.o.

Na trgu 28, 3330 Mozirje, Tel: 031 611 116
MVM SERVIS, spletne in grafične storitve, d. o. o. je podjetje, specializirano za celovito ponudbo kreativnih grafičnih rešitev na ključ. Od konkurence jih ločuje popolnoma lastna ... Več