Računalništvo, telefonija
08.07.2013 06:15

Deli z drugimi:

Share

Filmofili obupali na 3D televizijskimi programi

Britanska televizija BBC je napovedala, da bo po več kot dveh letih poizkusnega obratovanja preneha s snemanjem in oddajanjem TV programov v 3D tehniki. Mnogi poznavalci so prepričani, da so 3D videoposnetki med uporabniki nepriljubljeni predvsem zaradi zahteve po nošenju posebnih očal.
Filmofili obožujejo 3D videoposnetke zgolj v kinodvoranah!
Filmofili obožujejo 3D videoposnetke zgolj v kinodvoranah!

Velika količina večpredstavnostnih vsebin in vedno večji izbor cenovno dostopnih tridimenzionalnih televizijskih sprejemnikov in projektorjev lahko tako rekoč vsako dnevno sobo preobrazijo v pravi zasebni kino. Kljub temu je zanimanje za tovrstne vsebine med filmofili iz dneva v dan manjše, kar dokazuje tudi nedavna odločitev britanske televizije BBC, da po več kot dveh letih poizkusnega obratovanja preneha s snemanjem in oddajanjem TV programov v 3D tehniki. Britanska televizijska hiša bo 3D predvajanje televizijskih programov dokončno ukinila novembra letos, in sicer z zadnjo epizodo legendarne serije Doctor Who, ki bo pripravljena namensko za praznovanje petdesete obletnice priljubljene nanizanke.

Mnogi poznavalci so prepričani, da so tridimenzionalni videoposnetki med uporabniki nepriljubljeni predvsem zaradi zahteve po nošenju posebnih očal. To namreč številne uporabnike moti do te mere, da možnosti predvajanja 3D videoposnetkov ne koristijo niti, če to možnost imajo. Tu velja še omeniti, da tridimenzionalni videoposnetki niso priljubljeni niti v domovih onkraj luže. V ZDA namreč možnost predvajanja 3D televizijskih programom koristi komajda 120-tisoč ljudi. Povsem drugače pa je v kinodvoranah, saj se mnogi ljubitelji filmov raje odločajo za predstave, ki so na voljo v tridimenzionalni tehniki. Tu nošenje namenskih 3D očal zaradi »okolja« namreč ni problematična.


Prijavi napako v članku