Facebook
17.07.2012 21:40
Posodobljeno 9 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Pozor! Facebookove spremembe komentarjev ostanejo vidne vsem

Če v komentar napišete nekaj, kar obžalujete, ga ne urejajte! Tega preprosto izbrišite in ponovno napišite!
Če v komentar napišete nekaj, kar obžalujete, ga ne urejajte! Tega preprosto izbrišite in ponovno napišite!

Facebook je konec junija uporabnikom omogočil urejanje lastnih komentarjev. Če na primer komentiramo kakšno sliko ali status katerega izmed naših prijateljev in smo ob tem napisali kakšno napačno besedo, lahko s klikom na gumb »Urejanje« to besedo popravimo. Čeprav je ta funkcionalnost med uporabniki zelo priljubljena, se le peščica zaveda tega, da Facebook izdeluje tudi zgodovino urejanja prispevkov. To dejansko pomeni, da ostane vidna celotna zgodovina pogovora. Zgodovino urejanja prispevkov lahko vsak prikliče s klikom na gumb »Urejeno«.

Čeprav se zdi nova funkcionalnost priljubljenega družbenega omrežja nadvse nedolžna, temu v praksi ni tako. Če na primer nekoga ozmerjamo in kasneje omilimo našo izjavo z uporabo funkcionalnosti »Urejanje«, bo prva izjava še vedno vidna vsem, vključno tistemu, kateremu je bila ta namenjena. Zgodovina urejanja prispevkov sicer ni povsem zgrešena, saj uporabnik na ta način ne more zanikati, da je neko stvar dejansko napisal. Po drugi strani pa to nima velikega smisla, saj če smo komentar popravili samo ga z namenom, da ta ne ostane viden drugim.

Verjetno se sprašujete, ali je smiselno uporabljati Facebookovo funkcionalnosti »Urejanje«? Če ste pri pisanju komentarja naredili kakšno slovnično ali slogovno napako, potem jo lahko uporabite brez večjih zadržkov. Če pa ste napisali nekaj kar ne želite da ostane objavljeno (na primer v trenutku jeze), komentar preprosto izbrišite in ga ponovno napišite. Če boste v tem primeru uporabili funkcionalnosti »Urejanje« boste stvari dejansko le poslabšali, saj bo prejšnji komentar ostal viden vsem uporabnikom priljubljenega družbenega omrežja.


Prijavi napako v članku