Računalništvo, telefonija
04.08.2018 08:24
Posodobljeno 3 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Facebook vam bo pomagal, da ne boste postali odvisni!

Novi možnosti sta namenjeni tistim, ki se nikakor ne morejo odlepiti od družbenega omrežja Facebook ali Instagram.
Novi možnosti sta namenjeni tistim, ki se nikakor ne morejo odlepiti od družbenega omrežja Facebook ali Instagram.

Odvisnost od družbenih omrežjih postaja vse bolj množična in močna, zato vodilni proizvajalci pametnih mobilnih telefonov in družbenih omrežij iščejo rešitve za njihove uporabnike. To se je dobro videlo tako pri novih možnostih operacijskega sistema Android P kot Applovega operacijskega sistema iOS 12, saj ta ponujata napredne možnosti za omejitev prikaza sporočil. Za enako potezo so se pred kratkim odločili tudi vodilni družbeni omrežji Facebook in Instagram, saj so pripravili številno orodja, ki bodo uporabnikov v pomoč, da ne bodo postali odvisni.

Facebook je za boj proti odvisnosti uvedel možnost “Your time on Facebook”, družbena storitev Instagram pa novo možnost ponuja pod zavihkom “Your activity”. Ti možnosti omogočajo nastavitve dnevnega limita za uporabo priljubljenih družbenih omrežij. Ko ta limit presežemo, dobimo obvestilo, takoj za tem pa ne bomo več prejemali obvestil. Te nove možnosti so programerji zasnovali z mislijo na to, da bi pomagali uporabnikom, ki dejansko preveč časa preživijo na družabnih omrežjih in to že škoduje tako njihovemu zdravju kot življenju na splošno. Blokiranje sporočil oziroma obvestil je seveda časovno omejeno, kar pomeni, da bodo sporočila blokirana za 15 minut, eno uro, dve uri, štiri ure, ali osem ur, to pa bo uporabnik lahko določil sam.

Nove funkcionalnosti “Your time on Facebook” za družabno omrežje Facebook in “Your activity” za Instagram so nekaterim uporabnikom že na voljo, vsi uporabniki pa bodo novosti prejeli v naslednjih nekaj tednih. Te možnosti ne bo prejel le en odstotek uporabnikov, saj bodo ti podjetju Facebook služili kot primerjalna skupina, da Facebook ugotovi, ali novost v praksi deluje.


Prijavi napako v članku