Računalništvo, telefonija
29.11.2018 11:15

Deli z drugimi:

Share

Facebook kmalu z možnostjo cenzure neprimernih besed

S pomočjo nove cenzure podjetja Facebook bo na naši čarovnici objavljena zgolj vsebina, ki nam bo po godu.
S pomočjo nove cenzure podjetja Facebook bo na naši čarovnici objavljena zgolj vsebina, ki nam bo po godu.

Uporabniki Facebook večinoma uporabljamo za povezovanje s prijatelji in domačimi ter za prebiranje zanimivih novic. Zaradi občutka povezanosti z drugimi uporabniki pa nas včasih malo zanese in nanj objavimo tudi informacije in slike, ki tja enostavno ne sodijo. Ker pa določeni uporabniki pa družabna omrežja uporabljajo za žaljenje in izvajanje psihičnega nasilja nad sovrstniki, so programerji podjetja Facebook poskrbeli za pripravo nadvse zanimivega filtra.

Sistem za cenzuro neprimernih besed je uporabnikom sicer na voljo že danes, prenovljeni sistem pa bo omogočal filtriranje neprimernih vsebin celo znotraj osebne časovnice. Novost bo omogočala cenzuriranje posamičnih besed, celovitih fraz in celo emojev. Komentarji drugih uporabnikov bodo lahko celo samodejno izbrisani ali skriti v primeru, da bodo v »nasprotju« z našimi željami. Na ta način bodo sporne objave vidne zgolj tistim, ki so odgovorni za objavo, ostali uporabniki pa bodo videli le tisto, kar bomo mi želeli. Na ta način bo oseba, ki je objavila neprimerno vsebino mislila, da je to opravila uspešno, medtem ko bo ta za vse ostale uporabnike ustrezno cenzurirana.

Nova možnost je trenutno še vedno v poskusni fazi, zato še ni znano, kdaj bo na voljo za običajne uporabnike. Če bo šlo vse po načrtih bi lahko bila novost na voljo še pred koncem letošnjega leta oziroma najkasneje v prvem četrtletju naslednjega leta.


Prijavi napako v članku