Življenjski slog
Poslovne rešitve
24.05.2024 09:00

Deli z drugimi:

Share

Evropsko tekmovanje v družbenih inovacijah 2024 odprto za prijave do 11. junija 2024

Komisija je začela 12. izdajo Evropskega tekmovanja v družbenih inovacijah (EUSIC). Nagrada spodbuja potencial družbenih inovacij za reševanje družbenih izzivov ter za spodbujanje trajnostne in vključujoče rasti v Evropi.
Foto: Evropski svet za inovacije
Foto: Evropski svet za inovacije

Evropsko tekmovanje v družbenih inovacijah (EUSIC), financirano s strani Evropskega sveta za inovacije (EIC) v okviru programa Obzorje Evropa, si prizadeva za širjenje zavesti o družbenih inovacijah med širokim občinstvom, spodbujanje nastajanja novih družbeno inovativnih idej, ustvarjanje mreže enako mislečih praktikov ter podporo finalistom pri preoblikovanju njihovih idej v strukturirane posle. Izziv tega leta se nanaša na družbene inovacije v “Digitalni demokraciji”.

Iliana Ivanova, komisarka za inovacije, raziskave, kulturo, izobraževanje in mladino, je napovedala začetek nagrade med odprtjem Evropskega tedna mladih. Komisarka je dejala: “Družbene inovacije v digitalni demokraciji lahko bistveno izboljšajo življenja ranljivih državljanov in koristijo EU družbi. Z letošnjim izzivom Evropsko tekmovanje v družbenih inovacijah želi nagraditi inovacije, ki prepoznajo in obravnavajo dezinformacije, povezujejo akterje v nastajajočih demokratičnih praksah, gradijo skupnosti na lokalni ravni ter krepijo civilno družbo s sodelovanjem in odprtimi tehnologijami. Veselim se vznemirljivih projektov, ki bodo tekmovali letos.”

Tekmovanje, ki je bilo prvič organizirano leta 2013 v spomin na pionirja družbenih inovacij Dioga Vasconcelosa, vključuje tri nagrade v vrednosti 75.000 €, 50.000 € in 25.000 €, podeljene prvemu, drugemu in tretjemu uvrščenemu za najboljše projekte družbenih inovacij, ki so namenjeni spreminjanju sveta na bolje.

Tekmovanje je odprto, med drugim, za neprofitne in profitne organizacije, kot so podjetniki in socialna podjetja, nevladne organizacije (NVO), organizacije civilne družbe (OCD), izobraževalne ustanove in univerze. Prijavijo se lahko družbeni inovatorji iz držav članic EU in držav, povezanih s programom Obzorje Evropa. Neodvisni strokovnjaki bodo ocenili prijave glede na naslednja merila:

1. Stopnja inovativnosti: stopnja, do katere je kateri koli nov izdelek, storitev in/ali organizacijski ali poslovni model nov v danem kontekstu glede na izziv tekmovanja. Ideja mora biti nova in inovativna v danem socio-ekonomskem in geografskem kontekstu.

2. Uporabnost in vključenost: ali je predlagana rešitev enostavna za uporabo in dostopna ter lahko vključuje največji del državljanov EU, ne glede na njihovo ozadje ali digitalne spretnosti.

3. Pozitiven družbeni vpliv: potencial predloga za obravnavo izziva tekmovanja, spodbujanje sodelovanja in partnerstev z relevantnimi deležniki. Prijavitelj mora dokazati, kako bo predlagana rešitev prispevala k reševanju letošnjega izziva.

4. Vzdržnost in trajnost: finančna in okoljska vzdržnost predloga, vključno z načrtom trajnosti za zagotovitev trajnosti rešitve na srednji ali dolgi rok.

5. Razširljivost in ponovljivost: potencial ideje za razširitev in ponovitev v različnih sektorjih, na ravni upravljanja ali na regionalni, nacionalni, evropski ali globalni ravni.

6. Decentralizacija in upravljanje: izboljšave v preglednosti in odgovornosti (ob upoštevanju zasebnosti in/ali anonimnosti).

Podrobnosti in izjeme so na voljo v pravilih tekmovanja.

Evropsko tekmovanje v družbenih inovacijah je odprto za prijave do 11. junija 2024 (17:00:00 CET) na portalu za financiranje in razpise.


Prijavi napako v članku

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem AGENCIJA ODMEV
Za več informacij so vam na voljo pri AGENCIJA ODMEV
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem AGENCIJA ODMEV? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.
Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

MOJA ZAPOSLITEV d.o.o., Optius.com

Borovec 2, 1236 Trzin, Tel: 01 810 02 00
Optius.com - Karierni portal za nove čase Karierni portal Optius.com je zaposlitveni portal, namenjen tistim, ki iščejo zaposlitev in tistim, ki iščejo nov kader. ... Več

UV LED TISKALNIK

Brezje pri Dobrovi 74b, 1356 Dobrova, Tel: 041 735 643
Tisk Tavčar Tisk Tavčar d.o.o. je v osnovi družinsko podjetje z 20-leti grafičnih izkušenj, pa tudi strojništvo in elektronika jim nista tuja.Predstavljajo vam UV LED tiskalnik, ... Več
Zlati partner

PC H.AND d.o.o.

Brezovce 10, 1236 Trzin, Tel: 01 530 08 00
PC H.AND - podjetje s tradicijo Svetovni trg ponuja pravo enciklopedijo izdelkov, med katerimi se težko odločimo. Na pomoč vam priskoči podjetje PC H.AND, ki se lahko pohvali z ... Več

Jamada skupina d.o.o.

Cesta k Tamu 12, 2000 Maribor, Tel: 02 330 53 50
Podjetje je bilo ustanovljeno iz bivše DataLab poslovne enote Maribor. Preživeli so obdobje mladostniške zaletavosti in vihravosti. Prerasli so v zrelo podjetje z jasno vizijo, ... Več