Računalništvo, telefonija
11.03.2011 15:31
Posodobljeno 10 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Evropejci obožujemo Android

Android se v Evropi trži kot za stavo!
Android se v Evropi trži kot za stavo!

Število uporabnikov pametnih mobilnih telefonov, opremljenih z mobilnim operacijskim sistemom Android, še vedno narašča z vrtoglavo hitrostjo. Če gre verjeti najnovejši raziskavi, ki jo je opravilo analitsko podjetje IDC (International Data Corporation), smo na operacijski sistem Android zdaleč najbolj nori Evropejci. V letu dni je namreč prodaja mobilnikov Android v Evropi narasla za kar vrtoglavih 1.580 odstotkov.

Medtem ko je bilo v zadnjem četrtletju leta 2009 prodanih le 470 tisoč pametnih mobilnih telefonov Android, je trgovcem v enakem obdobju lani uspelo prodati kar 7,9 milijonov naprav. Največ mobilnikov, opremljenih s priljubljenim odprtokodnim operacijskim sistemom, je uspelo prodati podjetjem HTC, Samsung in Sony Ericsson. In to še ni vse. Android je v omenjenem obdobju prehitel tako mobilnike podjetja RIM kot Apple.

V lanskem zadnjem četrtletju se je v Evropi prodaja pametnih mobilnikov v primerjavi z enakim obdobjem leta 2009 povečala za slabih 100 odstotkov. Na stari celini je bilo skupno prodanih 25,6 milijonov enot, kar predstavlja 44 odstotkov svetovnega trga. Francisco Jeronimo, predstavnik evropske izpostave analitskega podjetja IDC, meni, da bodo pametni telefoni zavladali Zahodni Evropi, njihov kralj pa bo leta 2015 s 37 odstotki trga Android. Mu lahko oporekamo?


Prijavi napako v članku