Računalništvo, telefonija
30.07.2018 10:36

Deli z drugimi:

Share

Epson na sejmu automatica 2018 predstavil celovito družino robotskih rešitev

Epson na sejmu automatica 2018 predstavil celovito družino robotskih rešitev
Epson na sejmu automatica 2018 predstavil celovito družino robotskih rešitev

Epson je na letošnjem sejmu automatica na sejmišču v Münchnu predstavil svojega avtonomnega dvorokega robota. WorkSense W-01 “vidi, čuti, razmišlja in dela«. Inteligentni dvoroki robot, ki je na ogled v hali B5 na razstavnem mestu, je opremljen z vrsto vgrajenih senzorjev, kot so kamere ter senzorji sile, in je namenjen pretežno samostojnemu delu v proizvodnji in številnih drugih novih ter različnih aplikacijah. Robot WorkSense W-01, ki vidi vse, se hitro uči!

Na sejmu automatica Epson predstavlja tudi poln nabor robotskih rešitev nove generacije: od robotov SCARA do šest-osnih natančnih strojev, ki so bili izdelani skladno z zahtevami evropskih podjetij – ta si želijo vedno bolj prilagodljivih in cenovno dostopnih rešitev za avtomatizacijo, ki jih bodo uporabljala tudi majhna in srednje velika podjetja.

Epson je svojo sejemsko predstavitev zaokrožil skupaj s številnimi partnerji iz cele Evrope, ki dokazujejo, kako so Epsonove rešitve vpeljali v svoje poslovanje. Letos so v ospredju rešitve dolgoletnih partnerjev, podjetij: Compar iz Švice, MiniTec iz Avstrije in PacTech iz Nemčije.

Volker Spanier, vodja oddelka robotskih rešitev v družbi Epson v regiji EMEAR, je pojasnil: “Smo eno vodilnih tehnoloških podjetij z več kot 30 let izkušenj na področju robotike v Evropi. Epson nadaljuje s širitvijo ponudbe robotov z novimi visoko učinkovitimi, kompaktnimi in natančnimi roboti, ki tehnološko odličnost kombinirajo z globokim razumevanjem potreb strank.

Naš dvoroki robot WorkSense W-01 je pomemben korak v prihodnost – prihodnost, ki jo bosta zaznamovala izboljšana robotska inteligenca in oblikovanje z domišljijo, ter ustvarjala delovna mesta prihodnosti.”
Na razstavnem prostoru si lahko ogledate tudi rešitve:

Družina robotov T-Series SCARA
Epson je vodilni ponudnik vstopnih modelov cenovno dostopnih robotov SCARA, saj premore daleč največ različnih modelov na trgu. Družino robotov dopolnjuje nov model T6-SCARA, ki ga odlikujeta doseg dolžine 600 mm in zmožnost dviga predmetov do teže 6 kg.

Družina robotov VT-Series
Nova družina robotov je pri snovanju sledila cilj in pristop »ravno prav«. Družina VT-Series prinaša vstopne modele robotov, ki so nadvse cenovno dostopni in zahvaljujoč vgrajenemu krmilniku omogočajo enostavno integracijo v obstoječe sisteme brez potrebe po kompleksnem programiranju. Model VT06 je šest-osni robot z razponom do 600 mm in nosilnostjo do 6 kg.

Družina robotov N-Series
Družina N-Series premore najkompaktnejše robote, ki jih med šest-osnimi roboti odlikuje maksimalna učinkovitost ob najmanjši zasedeni površini. Ti roboti so po zaslugi dodatne notranje osi tudi izjemno okretni. Model N6 se lahko pohvali z razponom do 1000 mm in nosilnostjo do 6 kg.

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem PANTEH d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri PANTEH d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem PANTEH d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.Prijavi napako v članku