Računalništvo, telefonija
19.02.2020 13:29
Posodobljeno 1 leto nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Enotna aplikacija, ki združuje Word, Excel in PowerPoint!

Microsoft Office za Android je postal še boljši in uporabnejši!
Microsoft Office za Android je postal še boljši in uporabnejši!

Microsoft je že pred časom uporabnikom pametnih mobilnih telefonov in tabličnih računalnikov Android ponudil v prenos mobilno različico pisarniškega paketa Office. Uporabnikom so seveda na voljo vsi klasični programi Offica, in sicer urejevalnik besedil Word, urejevalnik preglednic Excel in urejevalnik predstavitev PowerPoint. Najnovejša različica mobilnega pisarniškega paketa Ofiice za Android pa je še boljša, saj gre za enotno aplikacijo, ki združuje Word, Excel in PowerPoint.

Prva aplikacija Microsoft Office, ki pod eno streho združuje urejevalnik besedil Word, urejevalnik preglednic Excel in urejevalnik predstavitev PowerPoint, je na voljo za brezplačen prenos preko spletne trgovine Google Play, in sicer na povezavi https://play.google.com/store/apps/details?id=com.microsoft.office.officehubrow. Novost poleg prebiranja dokumentov omogoča še ustvarjanje in urejanje novih dokumentov ter skupno rabo z drugimi uporabniki. Pri ustvarjanju novih dokumentov lahko začnemo z povsem praznim dokumentom, lahko pa uporabimo tudi nekatere vnaprej pripravljene predloge. Dokumente pa je mogoče shraniti tako lokalno na mobilne naprave Android kot ​​v oblačne storitve.

Mobilni Office za Android omogoča tudi skeniranje dokumentov s kamero mobilnega telefona in jih samodejno pretvori v besedilo ali preglednice. Dokumente lahko pretvorimo tudi v format PDF, s fotoaparatom »podpišemo« že obstoječe dokumente PDF in nalepke ter skeniramo kode QR. Aplikacija je na voljo brezplačno, s povezavo z uporabniškim računov za storitev Office 365 pa bomo deležni dodatnih storitev, ki so na voljo izključno za uporabnike Microsoftove oblačne storitve.


Prijavi napako v članku