Računalništvo, telefonija
24.06.2015 12:47
Posodobljeno 6 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Elektronska knjiga z Androidom

Bralniku Boy Shine T63 se bomo le stežka uprli.
Bralniku Boy Shine T63 se bomo le stežka uprli.

Ker prodaja elektronskih knjig še vedno narašča z vrtoglavo hitrostjo, bo v bližnji prihodnosti le še peščica ljudi uporabljala papirnate knjige za izobraževanje in kakovostno preživljanje prostega časa. Zato so se pri podjetju Boy odločili za pripravo posebne elektronske knjige, ki temelji kar na osnovi mobilnega operacijskega sistema Android. To v praksi dejansko pomeni, da lahko na njej poganjamo bogato paleto programske opreme.

Elektronska knjiga Boy Shine T63 je kot nalašč za prebiranje elektronskih knjižnih del, saj je opremljena s 6-palčnim (15,2-centimetrskim) elektronskim papirjem ločljivosti kar 1.440 x 1.080 slikovnih točk oziroma gostote 300 točk na palec. Strojna oprema novosti pa obsega 2-jedrni procesor ARM frekvence enega gigaherca, 512 megabajtov sistemskega pomnilnika in vgrajeni pomnilnik z osmimi gigabajti prostora, ki ga je mogoče razširiti s pomnilniško kartico microSD. Na vgrajenem pomnilniku je nameščen mobilni operacijski sistem Android 4.2 Jelly Bean, ki povsem zadošča zadanim nalogam.

Elektronska knjiga Boy Shine T63 je kljub relativno zmogljivi strojni opremi za elektronsko knjigo relativno poceni. Ameriški trgovci namreč zanjo zahtevajo le preračunanih 116 evrov.


Prijavi napako v članku