Računalništvo, telefonija
02.02.2020 09:51

Deli z drugimi:

Share

Električni skuter, ki navdušuje v vseh pogledih!

Električni skuter Ather Energy Ather 450x je zdaleč pred konkurenco!
Električni skuter Ather Energy Ather 450x je zdaleč pred konkurenco!

V zadnjih nekaj letih so električni skuterji postali izredno priljubljeni, kar še posebej drži za večja mesta širom sveta. Marsikdo je namreč spoznal, da nudijo točno to, kar potrebuje. So hitri, relativno kompaktni in zato okretni. To povsem drži tudi za najnovejši električni skiro Ather 450x, ki ga je pripravilo podjetje Ather Energy in je že naprodaj v Indiji. Novost žal ni ravno poceni, saj je za vstopno različico novosti treba v prosti prodaji odšteti kar preračunanih 1.250 evrov.

Ključna prednost električnega skuter Ather Energy Ather 450x je v tem, da je opremljen s podporo za mobilno omrežje 4G/LTE. Poleg tega podpira brezžični povezavi Bluetooth in Wi-Fi, zasluge za to pa gredo miniaturnemu računalniškemu sistemu. Ta je opremljen z mobilnim procesorjem Qualcomm Snapdragon 212, gigabajtom sistemskega pomnilnika in osmimi gigabajti vgrajenega pomnilnika. Tu je na voljo še zaslon s kar 17,8-centimetrsko oziroma 7-palčno diagonalo, na vgrajenem pomnilniku pa je nameščen odprtokodni mobilni operacijski sistem Android Open Source (AOSP).

Z vgrajeno baterijo elektrini skuter Ather Energy Ather 450x (vstopna različica) zagotovi avtonomijo do 85 kilometrov. Naprodaj sta sicer na voljo tako različici Plus kot Pro novosti, pri čemer je različica Pro seveda nekoliko zmogljivejša. Novost je trenutno na žalost na voljo zgolj na indijskem trgu, upajmo pa, da bo kmalu zašla tudi na druge svetovne trge, vključno z evropskim.


Prijavi napako v članku