Računalništvo, telefonija
04.03.2013 16:59

Deli z drugimi:

Share

Eleganca z novo serijo Garmin GPSMAP 8000

Eleganca z novo serijo Garmin GPSMAP 8000
Eleganca z novo serijo Garmin GPSMAP 8000

Garmin, vodilno podjetje na področju satelitske navigacije na svetu, je predstavilo novo serijo navtičnih ploterjev GPSMAP 8000. Tako je že obstoječi seriji večnamenskih naprav dodana še nova serija s popolnoma novim videzom, zmogljivejšimi novimi funkcijami, prenovljenim uporabniškim vmesnikom ter možnostjo popolne integracije pri montaži v navigacijsko ploščo. Videz navigacijske plošče je eleganten.

Kot je dejal Dan Bartel, predsednik svetovne prodaje: »Nova serija GPSMAP 8000 nudi enostavno uporabo hkrati pa veliko moč ter hitrost procesorja. Pri vključevanju instrumentov v videz navigacijska plošče vam nova serija ponuja elegantni videz, obenem pa nudi najpomembnejše funkcije ter možnosti za uporabnika.«

Serija GPSMAP 8000 MFD (ang. Multi-function display), v velikosti 8-palčnega SVGA, 12-palčnega oziroma 15-palčnega XGA na več dotikov občutljivega zaslona, ponuja tanjše naprave od predhodnih modelov ter funkcijo »Multi-touch«povečevanja slike. Zaradi 30 % – 32 % tanjšega ohišja naprav, lahko 12-palčne in 15-palčne zaslone nove serije GPSMAP 8000 enostavno namestite v prostor, kjer so bile nameščene prejšnje navigacijske naprave Garmin.

V kombinaciji z uporabniškim vmesnikom, kateri je zasnovan za boljšo učinkovitost, se izkaže, da je nova serija GPSMAP 8000 MFD bistvenega pomena na vsaki navigacijski plošči. Osvežen uporabniški vmesnik je poenostavljen tako, da je dostop do najpomembnejših menijev in nastavitev enostavnejši ter hitrejši, prav tako ponuja boljšo dostopnost in intuitivno izkušnjo izbiranja za uporabnika. Tako ima uporabnik v trenutku pri roki, v vrstici, ki je postavljena na dnu zaslona, vse informacije o točkah (ang. waypoints), avtopilotu, uporabniško nastavljenih menijih in še več.

Poleg serije GPSMAP 8000 MFD, Garmin ponosno predstavlja serijo GPSMAP 8500 Black Box (ločena glavna enota), katera je elegantno učinkovita rešitev namenjena za večja plovila-ladje z večjimi navigacijskimi ploščami. V ponudbi so 15-palčni XGA ,17-palčni oziroma 19-palčni SXGA zasloni, z»Multi-Touch« povečavo v kombinaciji z ločeno glavno enoto (ang. Black box). Tako uporabniku serija GPSMAP 8500 omogoča enostavno namestitev 2,16 palcev tankega monitorja direktno na navigacijsko ploščo. Ob neodvisni montaži glavne enote tako omogoča boljše hlajenje sistema, s tem pa zmogljivejše delovanje in lažjo montažo zaslona. Monitorji serije GPSMAP 8500 visoke ločljivosti lahko predvajajo HD video posnetke v ločljivosti do 1080p.

S popolnoma plosko montažo zaslonov daje serija GPSMAP 8000 navigacijski plošči nove elegantne poteze, s tem pa bolj estetsko in čisto obliko ter bolj prijeten videz. Nova serija omogoča montažo tudi tradicionalno vgradno, kar zagotavlja zelo nizek profil.

Dragocena novost v ponudbi serije GPSMAP 8000 je funkcija »SmartMode™«. S »SmartMode™« lahko uporabnik prilagodi sebi pomembne menije in prikaze, ki se nanašajo na različne dejavnosti. Tako s samo dvema dotikoma na zaslonu spremenimo prikaz na vseh zaslonih hkrati in ni potrebno nastavljati vsakega posamezno . Sinhronizirano je tudi delovanje funkcije avtomatske nastavitve osvetlitve zaslonov.

Z uporabo visoko občutljivega Garmin 10Hz GPS/GLONASS zunanjega sprejemnika, serija GPSMAP 8000 posodobi položaj plovila 10-krat na sekundo, kar zagotavlja zelo gladek prikaz premikanja plovila na zaslonu. Takšna natančnost zelo poveča označevanje točk in navigacijo do njih, hkrati pa omogoča bolj tekoč prikaz premikanja na zaslonu, kar predstavlja veliko prednost pri nizki hitrosti plovbe, po kanalih in marinah.

Krmiljenje z avtopilotom še nikoli ni bilo lažje kot z našimi kontrolami avtopilota na zaslonu ploterja. S prilagoditvijo zaslona na četrtinski ali celozaslonski prikaz serija GPSMAP 8000 v povezavi z elektroniko avtopilota krmari plovilo kamorkoli uporabnik želi.

Popoln dodatek, ki spremlja novo serijo GPSMAP 8000 zaslonov, je GRID™(opcijska daljinska kontrolna enota), ki omogoča nemoteno kontrolo nad enim ali več zasloni. GRID ™se lahko enostavno vgradi v krmarjev sedež, od tam pa lahko uporabnik nemoteno kontrolira navigacijski sistem.

GPSMAP 8000 serija navtičnih ploterjev bo predvidoma na voljo v drugi četrtini leta 2013. Za dodatne informacije o GPSMAP 8000 seriji obiščite www.garmin.com/8000.


Prijavi napako v članku

Povezave

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem GARMIN d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri GARMIN d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Pridružite se GARMIN SLOVENIJA na družabnem omrežju Facebook!

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem GARMIN d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.


Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

HERLAH d.o.o.

Efenkova cesta 61, 3320 Velenje, Tel: 03 586 35 60
Herlah d.o.o. se ukvarja z izdelavo celovitih programskih rešitev s področja računovodstva, trgovine in proizvodnje. Več
Bronasti partner

AKREDON d.o.o., Toner123.si

Moste 30, 4274 Žirovnica, Tel: 051 392 793
Spletna trgovina Toner123.si V spletni trgovini Toner123.si lahko izbirate med bogato ponudbo originalnih in kakovostnih kompatibilnih tonerjev ali kartuš za tiskalnike svetovno znanih ... Več

MIKROCOP d.o.o.

Ulica Ambrožiča Novljana 7, 1000 Ljubljana, Tel: 01 587 42 80
Mikrocop je vodilni ponudnik celovitih IT rešitev in storitev za digitalno poslovanje. S povečevanjem učinkovitosti in zagotavljanjem zakonske skladnosti podpira podjetja na ... Več

Mauco d.o.o.

Zalog 2, 6230 Postojna, Tel: 068 642 605
V poslovnem svetu diverzifikacija pomeni razvejanje poslovanja na druge kategorije izdelkov, panoge ali trge. Diverzifikacija je pogosto zaščitna mreža pred izpadom dela v posamezni ... Več