Igre
25.01.2022 07:32
Posodobljeno 4 meseci nazaj.

Deli z drugimi:

Share

E-športna zveza Slovenije je postala član Evropske e-športne zveze

E-športna zveza Slovenije je postala polnopravna članica Evropske e-športne zveze, ki pod svojim okriljem združuje 41 nacionalnih e-športnih zvez.

Evropska e-športna zveza je bila ustanovljena februarja leta 2020, tik pred epidemijo, ki je zadnji dve leti krojila dogajanje tudi na tem področju. Kljub temu ji je uspelo zrasti v največjo kontinentalno e-športno zvezo, ki ima vpliv tudi na svetovno e-športno dogajanje.

Evropska e-športna zveza skrbi za promocijo evropskih e-športnikov in organizacij v evropski politiki, medijih, športu in družbi, s končnim ciljem e-šport postaviti ob bok že uveljavljenega konvencionalnega športa.

Gre za velik korak naprej v razvoju in prepoznavnosti slovenskega e-športa na evropski in svetovni sceni. S pomočjo krovne organizacije, ki pod svojim okriljem združuje 41 nacionalnih zvez, slovenskim e-športnikom ne bo omogočena le lažja udeležba na mednarodnih tekmovanjih, temveč bo slovenski glas dobil svojo veljavo tudi v evropskem merilu.

Verjamemo, da bo naš e-šport stopil na že utrjeno pot uveljavljenih azijskih e-športnih velikanov, ki na svoja tekmovanja privabljajo na desettisoče športnih navdušencev.

Več na eszs.si


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
Video igre

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem E-športna zveza Slovenije (EŠZS)
Za več informacij so vam na voljo pri E-športna zveza Slovenije (EŠZS)
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem E-športna zveza Slovenije (EŠZS)? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.
Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

SAOP d.o.o.

Cesta Goriške fronte 46, 5290 Šempeter pri Gorici, Tel: 05 393 40 00
Poslovni računalniški programi za javni sektor, podjetje, zasebnike ali obrtnike Saop je leta 1987 med prvimi v Sloveniji ponudil programsko opremo in je danes eden izmed vodilnih ... Več

MAJ.universe

Čopova ulica 6, 3310 Žalec, Tel: 041 430 248
MAJ.universe je Majino vesolje MAJ.universe je Majino vesolje, ki ga želi deliti z vami. Maja Horvat je številne izkušnje v novinarstvu, odnosih z javnostjo, organizaciji ... Več

SINERGISE d.o.o.

Cvetkova ulica 29, 1000 Ljubljana, Tel: 01 320 61 50
Sinergise razvija geografske informacijske sisteme Slovensko podjetje Sinergise je inovativno visokotehnološko podjetje. Ukvarja se z razvojem geografskih informacijskih sistemov ... Več
Zlati partner

HOUSING Co. d.o.o.

Verovškova ulica 55a, 1000 Ljubljana, Tel: 01 568 40 40
Housing Co. d.o.o. je svetovalno in izobraževalno podjetje na področju informacijskih tehnologij. Njihova temeljna dejavnost je prenos znanj v druga podjetja. Kot partner Red Hat ... Več