Računalništvo, telefonija
02.10.2013 11:56
Posodobljeno 8 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Dve uspešni poslovni leti

Pogumen specialist za digitalno komunikacijo in produkcijo zaposluje ljudi, ustvarja trend in vnaša inovativnost v digitalni marketing.
Gregor Graf, direktor podjetja digiGRAL
Gregor Graf, direktor podjetja digiGRAL

V časih, ko so marketinška sredstva vse bolj okrnjena, si podjetje digiGRAL uspešno utira svojo pot in širi mrežo uglednih referenc, med katerimi se najdejo Panvita z blagovno znamko AVE, Slovenijales trgovina, Fructal, Natureta, Lisca, Relax in številni drugi. Navedena podjetja so že prepoznala dodano vrednost digitalnih medijev in vsebinskega marketinga ter se odločila za soustvarjanje svojih spletnopromocijskih projektov z ekipo digiGRALa, ki jim pomaga za njihove stranke ustvariti interaktivna spletna doživetja.

Gregor Graf, direktor podtjetja ob tem pravi: “Čas igranja je mimo, najrazličnejše oblike spletne promocije (vključno z družbenimi mediji) so začele prodirati v poslovni svet, na vrsti je ustvarjanje prihodkov. Tu pa v igro vstopa digiGRAL, ki s strokovnimi in učinkovitimi storitvami pri tem podpira podjetja.”

“Video na spletu pridobiva vlogo najbolj gledane oblike oglaševanja,” je prepričan Gregor Graf. Za leto 2013 poznavalci napovedujejo, da bo uporaba videa dosegla 12 milijard mesečno na družbenih platformah, kot je Youtube. Spletni trgovci bodo vse pogosteje uporabljali video marketing (formate) za predstavitev svojih produktov. “To pa je pisano na kožo nam digiGRALovcem, saj z videom, ki se vse bolj kaže kot prijaznejši medij prihodnosti, sledimo razvoju. Uspešno združujemo najnovejše tehnologije ter vzpostavljamo platformo interaktivnosti in globalne povezanosti. S tem podjetjem omogočamo uporabo novega ogromnega potenciala spletnih komunikacij za prenos idej, stimulacijo domišljije in ustvarjanje akcije. Lahko bi rekli, da smo na pravem mestu ob pravem času,” dodaja Graf.

Poslovne cilje strank poskušajo reševati predvsem z dodajanjem ‘wau faktorja’, kot pravijo, kar pomeni, da si uporabniki njihovih naročnikov zapomnijo njihova sporočila po svoji drugačnosti, zabavnosti in kreativnosti. Svojih rešitev pri digiGRALu ne marajo ponavljali, temveč raje dobro naredijo domačo nalogo in vključijo več kreativnosti v kombinaciji z novimi tehnologijami. Dosedanji primeri kažejo, da se jim to obrestuje in da so njihovi naročniki zadovoljni, saj dosegajo zelo dobre odzive svojih uporabnikov, ki se vedno znova vračajo in se spreminjajo v stranke.

Čeprav je konkurence v tej branži vse več, se digiGRAL od nje razlikuje: “Mi gradimo kolektiv. Tu zelo tradicionalno in dolgoročno vodimo zadeve. Ponosen sem, da povečujemo ekipo, da se znanje akumulira. V teh časih, ko se vse več dela po principu outsourcinga celo ključnih kadrov, si mi prizadevamo najti neko srednjo pot,” pravi Graf. “Graditev kolektiva v teh časih zahteva izjemno mero odgovornosti, ki jo sprejemamo in obvladujemo z usmerjenim strateškim pristopom glede na analizo domačega trga v kombinaciji s svetovnimi trendi. Hkrati nas sprejemanje ambicioznih načrtov močno motivira za nadaljnjo rast in razvoj.”

Sicer pa v digiGRALu iščejo tudi inovativne pristope v svoji branži. Specializirali so se predvsem za integriran pristop med video produkcijo in spletno produkcijo. V tem inovativnem segmentu ponujajo interaktivi video in Videolog, za kateri so edini slovenski ponudnik. Na podlagi bogatih izkušenj iz digitalnih komunikacij naročnikom svetujejo tudi glede optimalne izrabe spleta za povečanje poslovnih ciljev. Njihova prednost je v temeljiti analizi naročnikovih potreb in izrazita podpora njihovim ciljem, ki jim omogoča ustvarjanje inovativnih in edinstvenih rešitev, kot so interaktivne predstavitve, video produkcija, spletna produkcija, različne promocijske aktivnosti, produkcija aplikacij in podobno. V njihovi hiši tako nastaja najrazličnejša multimedijska produkcija.

Preden se je Gregor Graf podal v podjetniške vode, je bil le eden od zaposlenih v manjši produkcijski hiši in je na delo gledal le iz svojega zornega kota, tako kot gleda povprečni zaposleni. “Predvsem sem bil naiven, kar se tiče pogleda na svoj honorar in dlje od neto prejemka nisem videl, s čimer se verjetno lahko poistoveti vsak zaposleni danes. Ta izkušnja mi je razširila pogled na celoten ekonomski vidik delovanja podjetja. Vsekakor bi bilo zelo koristno za vsakega zaposlenega, da bi šel čez podobno podjetniško lekcijo, saj bi se tako vsi zavedali pomena ciljne usmerjenosti, namesto da stagniramo v svojih varnih zavetjih in delo opravljamo le zaradi samega dela. To bi pripomoglo tudi k večjemu razvoju podjetij, kot celotnega slovenskega gospodarstva,” svoje izkušnje opisuje Graf.

Direktor digiGRALa je prepričan, da je eno od gonil razvoja ravno negotovnost, ki spremlja drzne odločitve, ki večinoma orjejo ledino. Če tvegamo in se izpostavimo prvi, imamo možnost da stopimo iz povprečja ter povedemo trend. Neuspeh, ki bi lahko sledil, pa meni, da je mogoče preprečiti, da se čim bolj izobrazimo o podvigu, v katerega se podajamo. Po svojem receptu tudi digiGRAL ustvarja svoj trend. Na slovenski trg so tako poleg ostalih produkcijskih storitev za spletni marketing lansirali tudi inovativni in priljubljeni rešitvi – interaktivni video in videolog.

Za konec Graf opozarja na pomen rednega ustvarjanja kakovostnih vsebin, saj optimizacija danes ne temelji več na raznih trikih, temveč na zanimivih in kakovostnih vsebinah, v katere vse bolj vlagajo resna podjetja v tujini. Za njimi pa do podobnega spoznanja in prvih aktivnosti na tem področju prihajajo tudi že bolj drzna in inovativna slovenska podjetja. “Omenim lahko tudi novost, ki jo pripravljamo v digiGRALu – to je newsletter, ki bo kmalu na voljo vsem, ki se bodo nanj naročili, tako da bodo na naši spletni strani pustili svoj e-naslov,” zaključuje Graf.

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem Rubikon GRAL d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri Rubikon GRAL d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem Rubikon GRAL d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.Prijavi napako v članku

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

STUDIO DTS

Avčinova ulica 13, 1000 Ljubljana, Tel: 01 300 53 55
Veliko ljudi podcenjuje vlogo grafičnega oblikovanja pri rasti podjetja in prepoznavnosti blagovne znamke. Podjetje stežka preživi brez ustrezne komunikacije. Na tak ali drugačen ... Več

NGN MEDIA

Ulica 15. maja 10b, 6000 Koper/capodistria, Tel: 041 694 668
Ste na spletu? Če niste, ne obstajate. To je resnica digitalne dobe. Potrošniki iščejo najhitrejšo pot do izdelka ali storitve. Na vas je, da jim to omogočite, bodisi prek spletne ... Več

RSLukan, Matjaž Lukan s.p.

Pri malem kamnu 11, 1000 Ljubljana, Tel: 051 302 160
Delovanje sodobne družbe je pogojeno z brezhibnim delovanjem računalniških in informacijskih sistemov. Predstavljajte si svet brez tehnologije ali še huje, svet brez ustrezne IT ... Več
Zlati partner

MOJA ZAPOSLITEV d.o.o., Optius.com

Borovec 2, 1236 Trzin, Tel: 01 810 02 00
Karierni portal Optius.com Optius.com je eden izmed večjih karierno zaposlitvenih portalov v Sloveniji. Že enajsto leto ga upravlja in sooblikuje strokovna ekipa, katere poslanstvo ... Več