Telefonija
18.02.2007 10:22
Posodobljeno 14 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Družina Walkman telefonov se uspešno širi

Sony Ericsson W880/W888 in W610, ki temeljita na uspehu vrhunskih modelov, kakršen je W810, in razširjata ponudbo Walkman telefonov. Do letos so namreč prodali kar 20 milijonov glasbenih telefonov. S širino le 9,4 mm je Sony Ericsson W880/W888 najtanjši Walkman telefon do sedaj, ki ga enostavno spravimo v žep. Na pomnilniško kartico Memory Stick Micro (M2), velikosti 1 GB, ki je že priložena v osnovnem kompletu, lahko shranimo do 900 skladb, pri čemer inovativna dodatna oprema za predvajanje glasbe (kot sta predvajalnik Walkman 2,0 in Disc2Phone) omogoča enostavno nalaganje glasbe v telefon in iskanje po seznamih predvajanja. Vse to, skupaj s fotoaparatom z dvema milijonoma slikovnih točk, je združeno v UMTS telefonu, ki je tako tanek kot škatlica za CD.

Walkman telefon W610 je oblikovan do najmanjše podrobnosti: po obliki je podoben prvim Walkman telefonom in hkrati povezuje mobilno glasbo s pravim digitalnim fotoaparatom. Sony Ericsson W610 lahko na pomnilniško kartico s 512 MB pomnilniškega prostora shrani do 470 skladb in ponuja storitev za prepoznavanje glasbe TrackID; to je funkcija, ki uporabniku omogoča, da v telefon posname del neznane skladbe in takoj prejme sporočilo o naslovu skladbe, izvajalcu in albumu. K temu prištejte še fotoaparat z dvema milijonoma slikovnih točk in samodejnim ostrenjem in telefon W610 postane verodostojen preplet telefona, predvajalnika glasbe in digitalnega fotoaparata.

Sony Ericsson je predstavil tudi obsežno zbirko dodatne opreme za predvajanje glasbe, ki bo še poglobila doživetje poslušanja z Walkman telefoni (modrozobe slušalke, zvočniki in večnamenski vmesniki).

“Naši Walkman® telefoni so se izkazali za izredno priljubljene pri naših kupcih – od njihovega nastanka smo jih prodali 20 milijonov – in ves čas razvijamo novosti, da bi razširili ponudbo,” je dejal Steve Walker, direktor trženja izdelkov pri Sony Ericssonu. “Modela W880/W888 in W610 dokazujeta, kako lahko Walkman® telefoni ustrezajo različnim življenjskim slogom – W880/W888 je naprava z odličnimi specifikacijami, ki zveni prav tako dobro, kakor je tudi videti. Sony Ericsson W610 pa združuje najboljše v predvajalniku glasbe in digitalnem fotoaparatu, pri čemer je to predvsem telefon, ki je intuitiven in ga je užitek uporabljati.”

Sony Ericsson W880/W888 je prelomnica v družini Walkman® telefonov. Čeprav je nedvomno eden od najtanjših glasbenih telefonov, ki so na voljo, s pomnilnikom velikosti 1 GB, je prava lepota njegove oblike v brušeni površini iz nerjavečega jekla in izrazitih barvah: bodisi jekleno sivi bodisi črni.

Seveda W880/W888 ponuja več kot le dober videz. Programska oprema za upravljanje glasbe Disc2Phone omogoča uporabnikom enostaven prenos skladb iz računalnika v telefon. S funkcijo Bluetooth Audio Streaming za predvajanje glasbe lahko vse te skladbe poslušate brezžično prek Bluetoothj stereo slušalk, kot so HBH-DS970, ali s pretakanjem glasbe neposredno v stereo napravo doma ali v avtomobilu (prek novega glasbenega sprejemnika Bluetooth™ MBR-100). Pomembno za glasbeni telefon pa je, da so bile vse te funkcije dodane brez vpliva na življenjsko dobo baterije. W880/W888 omogoča do 18 ur poslušanja glasbe in ponuja letalski način (Flight mode), v katerem je telefon lahko izklopljen, če smo v prostorih, kjer je uporaba radijskih funkcij prepovedana.

Walkman® telefon W880 je glasbeni telefon UMTS 2100 GPRS 900/1800/1900 in bo na voljo na izbranih tržiščih od prvega četrtletja 2007 dalje. Walkman® telefon W888 je različica GSM brez funkcije videotelefonije, namenjena posebej za kitajski trg, kjer storitve 3G še niso vzpostavljene.

Walkman® telefon W610 je glasbeni telefon s široko ponudbo funkcij digitalnega fotoaparata. Poleg fotoaparata z dvema milijonoma slikovnih pik in samodejnim ostrenjem, snemanja in predvajanja video posnetkov ima model W610 vodoravni meni fotoaparata – da ga uporabnik pri fotografiranju lahko drži kot običajen fotoaparat – in funkcijo pošiljanja slik neposredno v uporabnikov spletni blog. Če se vrnemo h glasbenim prednostim, model W610 vključuje radio FM s funkcijo RDS za popestritev vožnje z avtobusom ali sprehoda. Pravzaprav je edini kompromis pri W610 barvna izbira: lahko je oranžen ali črn.

Sony Ericsson W610 je glasbeni telefon s fotoaparatom EDGE 850/900/1800/1900 in bo na voljo na izbranih tržiščih od drugega četrtletja 2007 dalje.


Prijavi napako v članku