Reverzna osmoza

Cena: 187,50€

Reverzna osmoza

Sistem za reverzno osmozo

Namen:
Filtriranje vode za uporabo – pitje in odstranitev vseh delcev in kemikalij, ki so v vodi.
– Očistiti vodo do te stopnje, da bo brez vonja in okusa.
– Odstraniti vse trdne delce, kot so mulj, rja, manjši delci.
– Odstraniti vse delce, ki so prostemu očesu nevidni, a so v vodi in lahko tudi zdravju škodljivi (klor, pesticidi, insekticidi, …).
– Prvi filter – mehanski očisti vodo delcev, ki so večji od 5 mikronov
– Drugi filter je ogljeni filter, ki iz vode odstrani 99 odstotkov klora in organskih kemikalij; izboljšaš okus, vonj in obarvanost – motnost vode
– Tretji filter je mehanski filter s propustnostjo 1 mikron in iz vode odstrani delce, ki so večji od 1 mikrona ter tako čšiti membranski filter in hkrati odstrani od 96 do 99 odstotkov vseh v vodi raztopljenih onesnaženih delcev.
– Četrti filter je filter kapilarna membrana; tanka, kvalitetna membrana, odstrani : svinec, baker, barij, krom, živo srebro, natrij, kadmij, fluorid, nitrit in selen. Zmogljivost filtra je od 190 do 250 litrov na dan
– Peta faza čiščenja poteka skozi filter iz aktivnega oglja. Odstrani morebitne sledi plinov, ki bi lahko vplivali na okus vode. Čista voda se shranjuje v 10-litrski tlačni posodi in se dovaja skozi posebno pipo na pomivalnem koritu.

Prednost uporabe sistema za reverzno osmozo:
– Vedno pijete svežo in čisto vodo, brez kemikalij, klora, virusov in bakterij.
– Varovanje okolja – zmanjša se uporaba in poraba plastenk.
– Prihranek, ker ni več treba kupovati vode v plastenkah.

Delovanje:
Voda se pretaka skozi sistem za reverzno osmozo skozi tri filtre, ki najprej vodo očistijo mehanskih delcev(slaba – umazana voda se izlije v odtok), nato pa še skozi filter iz kapilarne membrane v rezervoar. Od tam se voda pretoči še skozi filter iz aktivnega oglja. Do vašega kozarca pride le voda, ki je čista, brez kemikalij in drugih snovi, ki vanjo ne sodijo. Pri pretoku skozi filter se odstrani med 96 in 99,9 odstotkov vseh v vodi raztopljenih delcev.

V primeru, da je tlak nižji, je potrebno sistem za reverzno osmozo, dodatno opremiti še s črpalko, ki zagotavlja tlak med 3 in 6 bari.

Komplet vsebuje:
– Trojni filtrirni sistem – predfilter (dva mehanska vložka, filter iz oglja)
filter iz kapilarne membrane in filter iz aktivnega oglja (zgoraj).
– Rezervoar za prečiščeno / čisto vodo.
– Pipa za točenje vode (namestimo jo na kuhinjsko korito)
– V sistemu so že nameščeni filtrirni vložki.

Za vse dodatne informacije nas kontaktirajte na 01 600 3000 ali na vodni.filtri@moja-voda.si, izdelek pa lahko naročite preko spletne trgovine www.moja-voda.si


Deli z drugimi:
Share

Avkcija je pripravljena v sodelovanju s podjetjem NEWSROOM SLOVENIJA & ECETERA d.o.o.