Računalništvo, telefonija
03.11.2016 06:29

Deli z drugimi:

Share

Dodaten zaslon prenosnika MacBook Pro bo deloval tudi z Windowsi!

Novi Touch Bar bodo lahko uporabljali tudi tisti, ki prisegajo na Windows!
Novi Touch Bar bodo lahko uporabljali tudi tisti, ki prisegajo na Windows!

Podjetje Apple je na nedavni konferenci predstavilo novi prenosnik družine MacBook Pro, ki so ga mnogi že označili za enega najboljših prenosnikov vseh časov (bit.ly/MacBook-Pro-RN). Največji adut novega prenosnega računalnika je seveda interaktivni na dotik občutljivi zaslon Retina Touch Bar. Ta pričakovano nadomešča funkcijske tipke in se spreminja glede na trenutno aplikacijo oziroma spletno stran. Z njo lahko na primer upravljamo z glasbo, izbiramo emoje, uporabljamo drsnike in podobno.

Čeprav po mnenju mnogih Apple z interaktivnim na dotik občutljivim zaslonom Touch Bar ni ravno zadel v polno, celo nasprotno, šlo naj bi za strel v prazno. Kritiki po vsej verjetnosti pa niso bili seznanjeni s tem, da je mogoče novi Touch Bar uporabljati tudi v navezi z operacijskim sistemom Windows. Čeprav ta ne bo ponujala enakih možnosti kot na operacijskem sistemu macOS, bomo na njem lahko uporabljali vse ikone, ki so specifične za operacijski sistem Windows.

Uporabniki operacijskih sistemov Windows na Applovih prenosnih računalnikih MacBook Pro bodo imeli na voljo klasične funkcijske tipke, kot so na primer od F1 do F12. Uporabniki bodo imeli celo možnost dostopa do ostalih funkcij, kot je na primer gumb za svetilnost in glasnost. Trenutno ostaja neznanka le to, ali bodo uporabniki imeli možnost izbire poljubnih ikon. Če bo temu tako, bo uporaba operacijskega sistema Windows na novih Applovih prenosnih računalnikih MacBook Pro pravi užitek.


Prijavi napako v članku