Računalništvo, telefonija
13.02.2006 07:15
Posodobljeno 15 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Dobrodelna razprodaja na Bolhi

Družba Megaklik, ki upravlja priljubljeno spletno stran bolha.com, se je odločila podpreti dobrodelno zbiranje sredstev v korist Onkološkega inštituta. Tako se je pridružila znanemu slovenskemu poslovnežu Aaronu Marku, ki je preko spletne strani bolha.com na avkciji prodal svoje osebne stvari – malo rabljeno tehnično opremo, izkupiček pa je namenil Onkološkemu inštitutu.

Boštjan Marušič, direktor družbe Megaklik, je pojasnil, da so se odločili kot medijski sponzor podpreti Onkološki inštitut v skladu s svojo politiko poslovanja, ki zagovarja družbeno odgovornost podjetja in vključenost v okolje, v katerem delujejo. Megaklik v tem trenutku sodeluje tudi z Unicefom, za sodelovanje z Onkološkim inštitutom pa jih je spodbudila novica, da se je za svojevrstno garažno razprodajo na spletni strani bolha.com odločil nekdanji direktor slovenskega Microsofta Aaron Marko. Tako bodo obiskovalci v februarju lahko na spletnih straneh družbe Megaklik (bolha.com, napovednik.com …) opazili bannerje s sporočilom Onkološkega inštututa in pozivom za donacije v dobrodelne namene.

Aaron Marko, direktor svetovalske družbe GKTI, ki je tokrat prvič prodajal preko bolha.com, je pojasnil svojo odločitev za tovrstno prodajo osebnih stvari: “Zame je bilo udobno – iz naslonjača, pomemben je bil velik doseg oz. število potencialnih interesentov, pri tem pa se mi ni bilo treba ubadati s papirnatim cirkusom kot pri oddajanju klasičnih oglasov v časopise. Moja avkcija je v glavnem zaključena, vse vtise pa še zbiram.”

Na avkciji so bile malo rabljene tehnične naprave, med drugimi tudi dlančniki, digitalni fotoaparati, trije televizorji, računalnik in druga tehnična oprema. Izkupiček bo šel v dobrodelne namene – Onkološkemu inštitutu, kjer je bil Aaron Marko pred leti pacient tudi sam.


Prijavi napako v članku