Računalništvo, telefonija
10.05.2019 09:48
Posodobljeno 2 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Dnevi slovenske informatike spet z izjemnimi vsebinami

V Portorožu se je 17. aprila končala že 26. konferenca Dnevi slovenske informatike 2019, na kateri se srečujejo informatiki in uporabniki, ponudniki in razvijalci. V dveh dneh so lahko v Portorožu udeleženci obiskali preko 40 predavanj aktualnih vsebin in izjemnih predavateljev.
V dveh dneh so lahko v Portorožu udeleženci obiskali preko 40 predavanj aktualnih vsebin in izjemnih predavateljev.
V dveh dneh so lahko v Portorožu udeleženci obiskali preko 40 predavanj aktualnih vsebin in izjemnih predavateljev.

Konferenca je gostila izjemna imena

Udeležence je nagovorila evropska komisarka Violeta Bulc. Svoje strokovno znanje so med drugimi prikazali Cene Bavec s predavanjem Slovenija 4.0. – želja ali dosegljiv cilj?, Valentin Sribar, Senior Vice president Gartner Group, ki je predaval o prehodu na ContiniousNext, ter Muhamed Turkanović s poučno vsebino o izjemno aktualni temi z naslovom Miti in resnica o tehnologiji veriženja blokov. Podeljeno je bilo priznanje za informacijsko-tehnološki projekt leta eNagrada, ki so ga prejeli razvijalci s Fakultete za elektrotehniko, računalništvo in informatiko za izvirno rešitev EduCTX za dodeljevanja certifikatov in potrdil študentom. Seveda moramo omeniti še posebni programski sklop na temo izzivov digitalne preobrazbe in poslovnega odločanja, ki je bil namenjen odločevalcem. Na spletni strani konference so vsebine predavanj že na voljo.

Pomembno vlogo so igrali tudi študentje

Delavnica ECDL je privabljala s poskusnimi izpiti za evropski računalniški certifikat, Cisco pa z interaktivno predstavitvijo rešitve Cisco Webex Teams, preko katere je potekal začetek letošnje konference, ki ga je vodila Bernarda Žarn. Posebej zanimive so bile predstavitve študentskih projektov, ki izkazujejo strokovno odličnost mladih razvijalcev, obenem pa so tudi priložnost za odkrivanje tržnih niš in novih poslovnih možnosti. Letos sta s svojo inovativnostjo slavila študenta Fakultete za matematiko in fiziko in Fakultete za računalništvo in informatiko z rešitvijo Avtolog.si za varen in urejen avtomobilski trg. Kaj vse so na letošnji konferenci študentje še predstavili in kdo si je prislužil pohvalo za izvrsten projekt, si lahko ogledate na spletni strani konference.

Oglejte si tudi galerijo fotografij letošnje konference Dnevi slovenske informatike.

Zanimivost konference je, da lahko z vsebinami in prispevki sodelujejo vsi, ki tekoče spremljajo spletno stran konference, da prijavijo avtorsko delo, ki je objavljeno v zborniku, ter ga predstavijo na konferenci.

Letošnja konferenca je s svojimi vsebinami zadovoljila tudi najzahtevnejše udeležence, predvsem pa so imeli čas izmenjati mnenja, izkušnje in se ustaviti na zanimivih predstavitvah v preddverju ter v prijaznem okolju Slovenskega primorja obnavljati stara poznanstva in sklepati nova.

Ne zamudite Dnevov slovenske informatike prihodnje leto. Če želite biti vedno na tekočem z dogajanjem, pa jih spremljajte na njihovem Facebook profilu.


Prijavi napako v članku