Življenjski slog
15.09.2021 08:42

Deli z drugimi:

Share

Ključ za vaš pametni dom je v vašem telefonu

Ste naveličani ključe puščati pod preprogo ali za rožami in si ne želite lastiti nešteto kopij ključev, ki jih bodo vaši otroci po vsej verjetnosti najmanj enkrat izgubili? Potem je morda odgovor čitalnik dLine.

ekey, pionir na področju biometričnega dostopa je z najnovejšim izdelkom nadgradil običajne funkcionalnosti tovrstnih naprav. Z dLine je namreč mogoče vrata spremeniti v pametni vhod, kar uporabniku omogoča povsem novo izkušnjo pametnega doma. Povezljivost s smart-home poteka z aplikacijo bionyx App v slovenskem jeziku.

Nikoli več ne boste potrebovali ključev

Biometrična tehnologija je z leti občutno napredovala in postala standardna funkcija pametnih telefonov. Odpravlja potrebo po PIN številkah, geslih in varnostnih vzorcih.

Marsikdo, ki vrata odklepa s čitalnikom prstnih odtisov, si ne zna več predstavljati, da bi se odrekel temu udobju. Odpiranje vrat s čitalnikom prstnih odtisov ekey je kar 1.000-krat varnejše od odpiranja s štirimestno kodo! Ključi, kartice in kode se lahko izgubijo, založijo ali pozabijo, prst pa je vedno z nami. Tudi če sami nimamo težav s pozabljenimi ali izgubljenimi ključi, lahko pomislimo na našega raztresenega najstnika ali morda pozabljivo babico. Tako razumemo, zakaj je čitalnik prstnih odtisov tako koristen in udoben.

Odpiranje vrat na daljavo

Gotovo ste morali kdaj vzeti dopust le zato, da ste pričakali obrtnike in jim odklenili. dLine omogoča, da vrata odpremo na daljavo. Lahko iz službe, s počitnic ali iz avta. Mizar bo lahko vstopil, med nenadno nevihto bo sosed zaprl okno, da ne bo poplave, tašči pa bomo kar z morja odprli vrata, da bo zalila rože.

Časovna okna in potisna obvestila

Kot lastnik želite, da je varnost na prvem mestu. dLine v realnem času posreduje podatke o odklepanju in zaklepanju vašega doma, vključno z zavrnjenimi poskusi.

Dovoljenja za vstop boste lahko omejili na dneve in časovna obdobja. Določili, kdo lahko vstopi v vaš dom in kdaj. Ob torkih in četrtkih od 14.00 do 15.15 vašega šolarja obiskuje učitelj klavirja, v petek od 9.00 do 9.30 lahko vstopi čistilec in podobno. Ob vsakem vstopu prejmemo potisno sporočilo, tako smo obveščeni o vseh vstopih, obenem pa bolj mirni, saj vemo, da so naši ljubljeni prišli varno iz šole ali službe.

Za danes, jutri in pojutrišnjem

Pomembna prednost sistema dLine je, da ga je mogoče nadgrajevati. Ni se nam treba že v začetku odločiti, kakšne funkcije naj ima dostopni sistem. Kadarkoli lahko dodamo dodatna vrata, nove uporabnike, naprave ali funkcije. Z različnimi prsti zaženemo različne funkcije, posodobitve vgrajene programske opreme pa potekajo samodejno.

Za vratno krilo ali potezalo

Čitalniki prstnih odtisov dLine so kompaktni in ne zavzamejo veliko prostora. Če se bojite, da boste morali zamenjati vhodna vrata, je strah odveč.

dLine je zasnovan za montažo v vratno krilo, potezalo ali steno. Minimalističen in nevtralen dizajn je združljiv s katerim koli arhitekturnim slogom. Novost je tudi tipalo, ki omogoča, da prsta ni treba vleči po čitalniku, pač pa prstno blazinico na tipalo samo položimo. Za otroke so pri ekey ustvarili poseben program prepoznavanje razvijajočih se otroških prstov. Zanje je prihod domov prava atrakcija, saj če tako želite, pametni dom glasovno pozdravi vsakega člana družine po imenu.

Tudi »diagnoza« na daljavo  

ekeyev algoritem skrbnikom sistema omogoča diagnosticiranje težav na daljavo. V nekaterih primerih je na daljavo mogoče odpraviti težavo. Tega se ne veselijo le uporabniki, pač pa tudi izdelovalci vrat in upravljavci sistemov za kontrolo dostopa. Izdelek je certificiran za zunanjo uporabo in je odporen na vremenske vplive.

Kako do svojega čitalnika?

Pametni domovi so pot v prihodnost. Ključi, PIN številke, podpisi in gesla postajajo preteklost. Biometrični sistemi za preverjanje identitete, kot so čitalniki prstnih odtisov, postajajo norma.

O dLine čitalnikih lahko povprašate strokovnjake podjetja ekey biometrični sistemi na Vodovodni 99 v Ljubljani, ki vam bodo svetovali pri izbiri. Dosegljivi so na 01/530 94 95, info@ekey.si ali www.ekey.net/sl/dline. O dLine povprašajte vašega proizvajalca vhodnih vrat.

Nadzorni center za dostopanje v vaš dom predstavlja aplikacija ekey bionyx v slovenskem jeziku, s katero lahko na daljavo zaklepate in odklepate vrata ter določate časovna okna, znotraj katerih je mogoč dostop posamezne osebe (ura in dan v tednu). Aplikacija vas s potisnimi obvestili obvesti, da so vaši ljubljeni srečno prispeli domov in beleži vse dostope v zadnjih 12-ih mesecih. V aplikaciji ekey bionyx imate vedno pregled nad vsemi povezanimi napravami, dostopnimi točkami, funkcijami in uporabniki, povezava z glasovnim pomočnikom pa omogoča dodatno udobje že na vhodu.

Vas zanima več iz te teme?
biometrija ekey

Prijavi napako v članku

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

MLACOM d.o.o.

Šmartinska cesta 152, 1000 Ljubljana, Tel: 01 500 87 75
Tehnologija se nezadržno razvija naprej. Za vogalom je vedno novo odkritje, ki lahko spremeni tako zasebna kot poslovna okolja. Eden največjih izumov je zagotovo računalnik, ki ... Več
Zlati partner

COLBY d.o.o.

Ob Dravi 6, 2000 Maribor, Tel: 02 330 33 00
Podjetje Colby d.o.o. je bilo ustanovljeno leta 1993. Ukvarja se s prodajo iger za računalnike in igralne konzole. V začetku so prodajali preko pošte, kasneje preko lastne trgovine. ... Več
Srebrni partner

Editor d.o.o.

Velika pot 29, 5250 Solkan, Tel: 08 200 17 70
Družba Editor že več kot 15 let razvija rešitve za digitalno preobrazbo podjetji. Našim strankam in poslovnim partnerjem nudimo celovit nabor integriranih rešitev za spletno ... Več
Bronasti partner

openIT d.o.o.

Dimičeva ulica 13, 1000 Ljubljana, Tel: 01 589 81 89
OpenIT od leta 2012 izvaja poslovna izobraževanja s področja digitalnega marketinga, računovodstva, upravljanja s človeškimi viri (HR), prodaje, prava, financ, time managementa ... Več