Igralne konzole
Računalništvo, telefonija
Igre
09.11.2023 13:15
Posodobljeno 1 mesec nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Divje pustolovščine, nogometna in detektivska kariera – v vročih igrah tega tedna

BRATZ™: Flaunt Your Fashion – Complete Edition

Bratz je ameriška franšiza igrač oziroma lutk, ki jo je ustvaril nekdanji Mattelov uslužbenec Carter Bryant in je kot taka seveda podobna Barbie. Mišljena je kot nekoliko modernejša in radikalnejša izpeljanka znamenite svetlolase figurice in očitno je padla na plodna tla, saj posel kljub Mattelovim tožbam še vedno cveti, osnovne štiri lutke pa so dobile številne spremljevalke in spremljevalce, tudi dojenčke, fantke in celo čarovnice.

Kajpak so Bratz dobile tudi videoigre in v najnovejši se odpravimo po svetu, da bi postali najboljša modna poročevalka. Začnemo v domačem mestu Stilesville, kjer si izberemo dekle iz izvirnega svežnja: Yasmin, Jade, Cloe ali Sasho. Nato pa sledimo zgodbam, opravljamo naloge in igramo številne mini igre, kot sta joga in rolkanje po raznovrstnih lokacijah, kot sta Barcelona in Seul. Izdaja Complete Edition vsebuje vse naknadno izdane razširitve z raznoraznimi oblekami in dodatki, kot sta Girls Nite Out Fashion Pack in Pretty ‘N’ Punk Fashion Pack.

Jumanji: Wild Adventures

Ime Jumanji nosita dva prav prijetna filma z The Rockom v glavni vlogi, v katerih junak s kompanjoni skozi videoigro vstopi v avanturistično dimenzijo. In glej, tudi v Wild Adventures vanjo vstopimo skozi videoigro! Čaka nas nevarna Afrika, kot je upodobljena v zgodnjih pustolovskih povestih, ki so jih navdihnile prigode pravih pustolovcev, kot je bil Livingstone. Najprej si izberemo junaka – Smolderja Bravestona, Ruby Roundhouse, Mousa Finbarja ali Shelly Oberon, nakar se odpravimo v neznane predele, polne ljudožerskih mrcin, negostoljubnih domorodcev, nevarnih previsov in smrtonosnih pasti. Igramo v pogledu od zgoraj in od strani, igra pa je preprosta arkada, v kateri veliko streljamo, skačemo, mahamo z bičem, nastavljamo dinamit, plezamo … Najbolje je seveda igrati s prijatelji in Wild Adventures je vesel veččlanske udeležbe, saj podpira kar do štiri igralce istočasno. Junake sproti nadgrajujemo in dobivamo nove moči, ki so še kako nujne za odkrivanje dobro skritih skrivnosti.

Football Manager 2024

Football Manager je, kot pove ime, simulacija nogometnega menedžerja, ki nas postavi tako v vlogo vodje kluba kot njegovega trenerja. Se pravi, da na eni strani skrbimo za finance, najemamo osebje, določamo ceno vstopnic in podobno, na drugi pa odrejamo postavitev igralcev na igrišču, odrejamo menjave in podobno.

Najnovejša različica prinaša dosti uveljavljenega, med drugim sodelovanje pri prestopih, kjer prežimo na nove talente in kupujemo uveljavljene zvezdnike, če si to le lahko privoščimo, sestavljamo čisto svojo taktiko, skrbimo za napredovanje nogometašev in naposled vse skupaj ugledamo v akciji, ki zaobjema tudi 3D predstavitev. Med novosti pa sodijo boljše animacije igralcev, izboljšana fizika žoge, nova vloga full backa, rotiranje pozicij, nadgrajeno izvajanje strelov in podaj iz prekinitev, bolj zapletena borba za igralce na trgu, novi agenti, ki oprezajo za talenti in poglobljena vloga selektorja.

Takoj so recimo vidne izboljšave v trenažnem modulu (moduli se v seriji FM imenujejo posamezni deli igre), v katerem lahko določimo, na kaj se bodo igralci osredotočali naslednji teden. Dosedanji igralci pa bodo veseli, da lahko nadaljujejo s posnetega položaja iz inačice Football Manager 2023, kar nameravajo ustvarjalci obdržati tudi pri prehodu s FM24 na FM25. Mimogrede, ženskega nogometa tokrat še ni, ga pa obljubljajo za naslednje leto.

Tintin Reporter: Cigars Of The Pharaoh

Tintin je znani junak iz belgijskih stripov, ki jih je mladež brala še v bivši Jugi pod naslovom Tintin in njegove pustolovščine. Tole pa je najnovejša videoigra z njim v glavni vlogi in že kar četrta v nizu. Tokrat se Tintin z zvestim prijateljem Snowyjem odpravi v Egipt, saj na križarjenju po Sredozemlju sreča profesorja Sarcophagusa, ki ga spodbudi k iskanju grobnice faraona Kih-Oskha in s tem k prekinitvi tihotapljenja mamil na staro celino.

Iz Egipta pa ga bo pot odvedla še v Indijo in arabske dežele. Marsikaj bomo počeli v tej risankasti, prisrčni in zabavni igri, od tekanja po grobnicah iz pogleda od zadaj, reševanja ugank in skrivanja pred pošastmi do streljanja, pretepanja, dirkanja z avtom in pilotiranja letala. Ne le to, pogosto si ogledujemo in raziskujemo prizorišča, na katerih poiščemo namige in na njihovi podlagi kakor pravi mali detektiv rešimo primer. To pomeni, da Tintin Reporter združuje najboljše plati pustolovskih in preiskovalnih iger, zaradi česar je še privlačnejši, kot če bi šlo zgolj za čistokrvno strelsko-skakalno igro.


Prijavi napako v članku

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem COLBY d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri COLBY d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Colby

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem COLBY d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.
Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

BROTHER CEE GmbH

Glavna cesta 46, 4202 Naklo, Tel: 030 600 474
Dejavni so v 28 državah, Brotherjevi izdelki pa so na voljo v več kot 100 državah.  Od ustanovitve korporacije leta 1934 si prizadevajo, da bi ideje prenesli v prakso z ustvarjanjem ... Več

OMREŽJE d.o.o.

Borovec 2, 1236 Trzin, Tel: 01 810 02 10
Združite vse na eni položnici in prihranite denar Ali še vedno plačujete storitve interneta, televizije ter fiksne in mobilne telefonije ločeno? Zagotovo ste že kdaj pomislili, ... Več
Zlati partner

ELKOTEX d.o.o.

Magistrova ulica 1, 1000 Ljubljana, Tel: 01 583 79 10
Elkotex, d. o. o., je grosistično podjetje za nadaljnjo prodajo podjetjem, fizičnim in spletnim trgovinam ter trgovskim verigam. So distributer IT opreme in uporabne elektronike, ... Več
Srebrni partner

LESTRA d.o.o.

Vaška pot 17c, 1235 Radomlje, Tel: 01 563 60 60
Vodilni na področju trženja projektorjev – strokovno svetovanje, izposoja, montaža in servis Z več kot 30-letnimi izkušnjami in najboljšo izbiro projekcijske opreme za vas. V ... Več