Računalništvo, telefonija
07.12.2017 07:46
Posodobljeno 4 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Digitalno oglaševanje prvič preseglo televizijsko

Digitalno oglaševanje prvič preseglo televizijsko
Digitalno oglaševanje prvič preseglo televizijsko

Digitalno oglaševanje predstavlja resno konkurenco tradicionalnemu televizijskemu, saj ima pred njim številne prednosti. Najbolj očitna prednost je seveda bolj ciljano oglaševanje, kar pomeni da lahko oglaševalec nagovori tistega potrošnika, ki ga želi, ne pa da svojo oglasno vsebino deli s širšo ciljno javnostjo. Zato ne preseneča, da je bil v letu 2017 dosežen preboj oglaševalske industrije, saj so prvič doslej podjetja po vsem svetu vlagala več denarja v digitalno obliko kot v klasično televizijsko oglaševanje.

Digitalno oglaševanje se je, glede na raziskavo podjetja Magna Global, ki je sicer v lasti marketinške družbe IPG Mediabrands, od začetka tega desetletja močno povečalo. Leta 2010 je bilo po vsem svetu v digitalno oglaševanje skupno vloženo 52,9 milijarde evrov, lani pa je ta vsota narasla na 150 milijard evrov, medtem ko se je televizijsko oglaševanje gibalo med 133 milijardami in 154 milijardami evrov. Ocene za letos pa kažejo, da bodo podjetja v digitalno oglaševanje vložila kar preračunanih 177 milijard evrov, medtem ko bodo sredstva namenjena klasičnemu televizijskemu oglaševanju ostala na enaki ravni kot doslej.

Trenutno podjetja za spletno oglaševanje namenijo 41 odstotkov vseh sredstev, ki so namenjena oglaševanju, za televizijsko oglaševanje pa namenijo le še 35 odstotkov. Do leta 2020 naj bi podjetja v digitalno oglaševanje vložila že kar polovico vsega denarja, namenjenega oglaševanju.


Prijavi napako v članku