Računalništvo, telefonija
15.10.2018 11:13
Posodobljeno 3 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Digitalni procesi: koristi na vseh ravneh

.. Digitalizacija poslovnih procesov (BPM), ki jo zagotavlja družba CREA, je za sodobno podjetje daleč najpomembnejša od vseh digitalizacij. Prinaša izjemne prihranke, zaposleni pa se lahko posvetijo opravilom z višjo dodano vrednostjo ..
Digitalni procesi: koristi na vseh ravneh
Digitalni procesi: koristi na vseh ravneh

Vsakemu podjetju se bogato obrestuje odločitev, da z uvajanjem družine procesno naravnanih rešitev CREA ProcesnaPisarna postopno digitalizira in avtomatizira ključne poslovne procese. Uvajanje BPM-ja prinaša izjemne prihranke, ki jih lahko podjetje nameni za naložbe v razvoj in uresničevanje najboljših idej. Zaposleni so zaradi učinkovite informacijske podpore in avtomatiziranih postopkov vse bolj razbremenjeni rutinskih opravil in ročne organizacije dela, ki jemljejo veliko dragocenega časa. Prihranjeni čas lahko usmerjajo v izvajanje storitev z višjo dodano vrednostjo, na ta način pa podjetje bistveno izboljša svojo konkurenčnost na trgu.

Koristi na vseh ravneh

BPM ne omogoča samo digitalizacije poslovnih procesov. Pomeni tudi skrb za zaposlene in učinkovito informacijsko podporo, ki prinaša koristi tako poslovodstvu in direktorju IT kot tudi lastnikom procesov, zaposlenim in strankam. Za vodstvo podjetja je pomembno, da se delo izvaja učinkovito, BPM pa omogoča tudi spremljanje glavnih kazalnikov uspešnosti poslovanja (KPI). Merjenje KPI ter sistematično ugotavljanje in odpravljanje ozkih grl v poslovnih procesih je podlaga za stalno optimizacijo poslovanja.

Proces združuje ljudi, sisteme in informacije

Za oddelek IT digitalizacija procesov ni zgolj avtomatizacija zamudnih opravil, ampak predvsem uvajanje procesne platforme, ki učinkovito združuje in povezuje zaposlene, zaledne sisteme in informacije.

Hitrejše delo občutijo tudi stranke

Lastnikom procesov uvajanje BPM omogoča, da z avtomatizacijo procesov zaposlene razbremenijo nepotrebnih nalog, rutinskih opravil, zamudnih izračunov ter iskanja informacij in dokumentov. ProcesnaPisarna družbe CREA namreč vsem akterjem zagotavlja, da imajo vedno pri roki natanko tiste dokumente in informacije, ki jih pri točno določeni procesni nalogi potrebujejo. Zato zaposleni naloge opravljajo veliko lažje in hitreje: tudi doma ali na službeni poti. Hitrejše, bolj tekoče delo občutijo tudi stranke, saj se vsi postopki, reklamacije in druga opravila rešujejo bistveno hitreje in bolj urejeno kot prej.

Bi želeli tudi vi poslovati bolj pregledno?

Bi želeli tudi vi poslovati bolj urejeno in pregledo, predvsem pa hitreje, učinkoviteje in z manj napakami? CREA ProcesnaPisarna (www. ProcesnaPisarna.si) vsak dan ureja delo v podjetjih, podobnim vašemu – v več kot 80 poslovnih procesih, v katerih se dnevno konča več kot 80 tisoč nalog. (P.R.)


Prijavi napako v članku