Računalništvo, telefonija
17.06.2016 13:04

Deli z drugimi:

Share

Digitalna transformacija v regiji

Comtrade Digital Services sodeloval na vrhu finančnih ministrov in guvernerjev regionalnih držav v Bečićih.
Trendi na področju elektronskega bančništva
Trendi na področju elektronskega bančništva

Oblikovanje stimulativnega davčnega sistema, ki bo sivo ekonomijo preusmeril v zakonite kanale, mora biti ena prednostnih nalog regulacije finančnih trgov v regiji.

14. junij 2016/ Digitalna transformacija je danes nujen predpogoj za uspešno delovanje finančnih ustanov in njihov napredek na trgu, obenem pa so mobilne uporabniške izkušnje ključnega pomena za banke, ki želijo uporabnikom ponuditi prilagojene nove rešitve. To so bila glavna sporočila ponudnika Comtrade Digital Services, vodilnega podjetja v panogi informacijskih tehnologij v regiji, ki je sodelovalo na dvodnevnem vrhu regionalnih finančnih ministrov in guvernerjev v Bečićih. Letošnji vrh je organiziral beograjski tednik NIN, posvečen pa je bil zagotavljanju finančne stabilnosti v regiji ob spremenjenih globalnih razmerah.

»Za podjetja v regiji digitalna transformacija prinaša vrsto sprememb. Preobrazba je nujna z vidika boljše uporabniške izkušnje ter dviga zadovoljstva strank, s čimer poskrbijo tako za zvestobo strank in pridobivanje novih. Zadovoljna stranka je namreč edina garancija za uspešno prihodnost. Podjetje Comtrade Digital Services ima na področju izjemnih uporabniških izkušenj dolgoletne izkušnje in je vsekakor pravi partner za digitalno preobrazbo. Velja se zavedati, da se digitalna transformacija poslovanja ne zgodi čez noč, proces preoblikovanja je širok in dolgotrajen, saj poslovanje postavi na nove temelje in definira nov način dela, ki vključuje tudi proces nenehnih izboljšav. Z digitalizacijo dela in poslovanja se preprosto ne izplača odlašati, nasprotno, prej kot se zanju odločimo, večjo dodano vrednost lahko ustvarimo.« je povedal Matej Šošterič, direktor poslovanja v podjetju Comtrade Digital Services v Sloveniji.

Na vrhu so na okrogli mizi finančni ministri spregovorili o tem, kako stabilizirati javne finance, ne da bi za to žrtvovali gospodarsko rast. Na drugi okrogli mizi so guvernerji centralnih bank spregovorili o ključnih izzivih monetarne politike, tretja okrogla miza pa je zbrala direktorje regionalnih davčnih uprav, da bi predstavili svoje videnje reform davčnih uprav in boja proti sivi ekonomiji.

»Da bi posodobile svoj način dela, države v regiji nujno potrebujejo stalne izboljšave informacijskih sistemov na ključnih področjih, kot so pobiranje in utaja davkov ter storitve za davkoplačevalce. Comtrade s svojimi storitvami državam v regiji pomaga pri izboljšanju postopkov pobiranja davkov, zmanjšanju deleža sive ekonomije in vzpostavitvi učinkovite komunikacije z davkoplačevalci,« je povedal Andrej Kotar, direktor za javni sektor v podjetju Comtrade Digital Services. Dodal je še, da je za pospešitev gospodarske rasti ob oblikovanju stimulativnega davčnega sistema zelo pomembna preusmeritev sive ekonomije v zakonite kanale, pri čemer so učinkovite in celovite informacijske rešitve ključnega pomena.

Comtrade Digital Services je globalno podjetje s področja informacijskih tehnologij, ki že od leta 1998 nudi strateške storitve razvoja programske opreme in je pionir na področju rešitev za e-bančništvo. Na področju finančnih tehnologij Comtrade Digital Services razvija vrsto rešitev za finančno panogo, ki so integrirane s sistemi za digitalno bančništvo držav v regiji in skladne s pravnimi predpisi ter drugimi zakonskimi zahtevami. Comtrade Digital Services s podjetji v finančni panogi oblikuje strateško partnerstvo ter zagotavlja nove in inovativne rešitve na področjih digitalne ekonomije in bančništva. Na področjih bančništva in finančnih storitev Comtrade Digital Services podjetjem nudi nabor rešitev za razvoj programske opreme, sistemsko integracijo ter svetovalne storitve in storitve vpeljave rešitev. Comtrade Digital Services je uspešno izpeljal digitalizacijo Hypo Banke.

Na vrhu v Bečićih so sodelovali finančni ministri in predstavniki centralnih bank Srbije, Črne gore, Hrvaške, Republike Srbske, Federacije Bosne in Hercegovine, Kosova, Albanije in Makedonije, direktorji davčnih uprav, predstavniki bank, poslovneži in strokovnjaki za finance.

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem COMTRADE d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri COMTRADE d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Comtrade EDIT 2017: Poletna šola kot izhodišče karierne odličnosti

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem COMTRADE d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.Prijavi napako v članku