Računalništvo, telefonija
09.10.2017 14:02

Deli z drugimi:

Share

D-Link je predstavil novo brezžično tehnoogijo

D-Link je predstavil novo brezžično tehnoogijo
D-Link je predstavil novo brezžično tehnoogijo

Brezžična tehnologija je v zadnjih letih močno napredovala, najbolj pa to dokazuje uveljavljeni proizvajalec mrežne opreme D-Link, ki je nedavno na vodilnem evropskem sejmu potrošniške elektronike, Ifi 2017, predstavil nabor svojih novih brezžičnih produktov. Ta je vključeval novo linijo varnostnih Wi-Fi kamer, izjemno hitre Wi-Fi usmerjevalnike in novo napravo v družini COVr Whole Home. Novi produkti sledijo utečenim smernicam in vodilom D-Linka, kot so hitrost, zanesljivost, preprostost uporabe in nasičenost z raznovrstnimi funkcijami.

Novi v družini kamer sta kameri Mini HD Wi-Fi kamera (DCS-8000LH) in 180-stopinjska HD kamera (DCS-8100LH). Obe sta opremljeni s številnimi funkcionalnostmi, ki omogočajo celovit varnostni video nadzor. Vgrajena podpora tehnologiji Wi-Fi skrbi za velik doseg in visoko pretočnost podatkov, kar je ključno za živo predvajanje videa ločljivosti 720p, ob tem pa zagotavlja tudi kompatibilnost s starejšimi napravami. Kameri imata vgrajene tudi senzorje za zaznavanje gibanja in zvoka. Če ti zaznajo kaj nenavadnega na varovanem območju, o tem takoj obvestijo uporabnika prek mobilne naprave, tako da je ta ves čas na tekočem z dogajanjem doma, ali v pisarni. Ker sta kameri opremljeni z infrardečimi LED svetili, pa tudi v trdi temi jasno vidita, kaj se dogaja okoli njiju.

Prav tako napredna, če ne še bolj, sta tudi nova usmerjevalnika EXO AC1900 MU-MIMO in EXO AC2600 MU-MIMO Wi-Fi Gigabit, ki v tem trenutku ponujata najvišjo hitrost prenosa podatkov prek brezžičnega omrežja in največji doseg brezžičnega omrežja. S tem predstavljata idealni napravi za pretakanje filmov v ločljivosti 4K, spletno igranje iger, prenos velikih datotek in brskanje po spletu z več napravami hkrati. Da to poteka kar se da tekoče in brezšivno skrbita tehnologiji SmartBeam, ki skrbi za usmerjanje brezžičnega signala tja, kjer je ta najbolj potreben, in MU-MIMO (Multi User, Multi Input, Multi Output), ki omogoča večjemu številu povezanih naprav, da izkoristijo polno hitrost prenosa brezžičnega omrežja. Z uporabo standarda 802.11ac Wave 2 ousmerjevalnika sicer omogočata hitrost prenosa podatkov 1,9 Gbps oziroma 2,533 Gbps, kar so izjemne številke.

Novi član družine COVr Whole Home pa je Hybrid Powerline Wi-Fi sistem, ki je pravzaprav ojačevalnik brezžičnega signala. Kot pove že ime, deluje na osnovi tehnologije Powerline, ki v navezi z osrednjim usmerjevalnikom in adapterji poskrbi za vzpostavitev brezžičnega omrežja brez mrtvih točk. Napravo priklopite v električno vtičnico, prenos ppodatkov pa potem poteka kar prek obstoječe električne napeljave. S to napravo vsaka običajna vtičnica tako dobi potencial, da postane omrežna vtičnica.

(oglasno sporočilo)


Prijavi napako v članku