Igre
09.09.2011 09:53
Posodobljeno 10 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Codemasters izgubil tri milijone kopij igre “DiRT 3”

Nelegalna kopija dirkaške igre "DiRT 3" vas lahko drago stane!
Nelegalna kopija dirkaške igre "DiRT 3" vas lahko drago stane!

Podjetje Codemasters je med igričarji poznano kot izdelovalec vrhunskih računalniških iger. To je pred časom s podjetjem AMD sklenilo posebno pogodbo o sodelovanju. Če se namreč kupec odloči za nakup grafične kartice AMD Radeon, ta prejme še kupon za brezplačno kopijo dirkaške igre “DiRT 3”. Dejansko gre tu za poseben ključ, s katerim se igričar prijavi na portal Steam, prenese svojo kopijo igre na trdi disk računalnika in že lahko uživa v dirkanju.

Igričarji so bili nad ponudbo podjetij AMD in Codemasters navdušeni vse dokler ni slednji kod oziroma ključev za dostop do brezplačne kopije dirkaške igre “DiRT 3” objavil na nezaščiteni spletni strani. To so nepridipravi seveda takoj opazili in jih pričeli koristiti za neupravičen dostop do kopij priljubljene računalniške igre. Teh ključev seveda posledično ni bilo več mogoče ponovno uporabiti. Nepridipravom naj bi skupno uspelo izmakniti okoli tri milijone ključev.

Izguba ključev dirkaške igre “DiRT 3” za podjetje Codemasters na srečo ne bo imela večjih posledic. Podjetje Valve bo namreč vse ukradene ključe uvrstilo na tako imenovani črn seznam. S tem poganjanje kopij dirkaške igre “DiRT 3” preko portala Steam ne bo več mogoče. Če ste po takšni ali drugačni poti že prišli do ukradenih ključev, jih nikar ne uporabljajte. To namreč predstavlja kršitev pogojev uporabe Steama in vodi do popolne blokade uporabniškega računa.


Prijavi napako v članku