Računalništvo, telefonija
05.04.2007 15:00

Deli z drugimi:

Share

Cisco dobavil že več kot 4 milijone brezžičnih dostopovnih točk

Cisco je dosegel še en mejnik na področju prodornega prevzema brezžičnih tehnologij, saj je dobavil že več kot 4 milijone brezžičnih dostopovnih točk za podjetja, kar je posledica povečanega povpraševanja po mobilnih storitvah in presenetljiv uspeh prodajnih partnerjev na ključnih trgih.

“Prek prodajnih partnerjev pospešujemo globalni trg za brezžične rešitve in širimo prevzemanje brezžičnih tehnologij kot ključen faktor za napredne mobilne rešitve kot so govor, varnost, dostop gostov do omrežja in lokacijske storitve,” je povedal Brett Galloway, podpredsednik in generalni direktor enote za brezžična omrežja pri Ciscu. “Trg je na prelomni točki, brezžične tehnologije namreč premikajo industrijo iz osnovnega dostopa do informacij v obdobje vpogleda, sodelovanja in zavedanja.”

Podjetje Berbee Information Networks je primer rastočih priložnosti prodajnih partnerjev. Ker so se zavedali konvergentnega trenda brezžičnih tehnologij s tehnologijami kot je VoIP, po katerih je prav tako veliko povpraševanja, so se pri Berbeeju izpopolnili pri zagotavljanju konvergentnih ožičenih in brezžičnih ekosistemov in svojim strankam ponudili obsežen nabor Cisco rešitev.

“Vse več strank nam pove, da želijo imeti možnost enotnih ožičenih in brezžičnih virov, storitev, varnosti in profilov za upravljanje,” je povedal Josh Zenner, strokovnjak za brezžične rešitve pri Berbeeju. “Z združevanjem obsega in globine nabora rešitev iz podjetja Cisco z Berbeejevimi strokovnimi znanji dobijo naše stranke konkurenčno prednost.”

“Brezžična tehnologija je idealna platforma za skoraj vse informacijske tehnologije in sisteme, ki temeljijo na upravljanju znanja,” je povedal Craig Mathias, višji svetovalec pri svetovalnem podjetju za brezžične in mobilne tehnologije Fairpoint Group. “Glede na zmogljivost, razširljivost in zanesljivost Cisco opreme, so zaposleni lahko produktivnejši glede na svoj urnik, lokacijo in osebne prilagoditve. Z brezžičnimi tehnologijami se delo hitro premika iz kraja kamor greš, v nekaj kar narediš.”

Po zadnjih objavljenih tržnih podatkih raziskovalnega podjetja Dell’Oro Group, je v zadnjem četrtletju koledarskega leta trg poslovnih brezžičnih omrežij zrasel za 34,2 odstotka in dosegel vrednost 1,25 milijarde dolarjev v koledarskem letu 2006. Cisco vodi na področju WLAN namestitev s 65,9 odstotki tržnega deleža, kar je znaten skok v zadnjih dveh Ciscovih poslovnih letih; izrazito rast beleži na področju WLAN kontrolorjev.

Nenehno uvajanje novih rešitev Cisco Unified Wireless Network
Leta 2005 je Cisco predstavil svojo vizijo poenotenega brezžičnega omrežja (Unified Wireless Network), arhitekturno zasnovo, ki integrira in uporablja zmogljivosti na kontrolorjih zasnovanih omrežnih temeljev za upravljanje novih mobilnih rešitev prek naprednih in lahkih dostopovnih točk. Ker se pri Ciscu zavedajo, da ima večina podjetij že vzpostavljena ožičena omrežja, vgrajujejo najboljše ožičene tehnologije vsakega razreda v arhitekturo brezžičnih omrežij LAN, s čimer poenotijo ožičene in brezžične storitve.

Junija 2006 je Cisco okrepil svojo vizijo poenotenega brezžičnega omrežja z integracijo novih naprednih mobilnih storitev med jedrne funkcionalnosti. Te mobilne storitve vključujejo brezžično sledenje lokacijam in premoženju, izboljšane zmogljivosti za VoIP prek WLAN-a, utrjeno brezžično varnost in prilagojeno možnost dostopa gostov.

Nedavno je Cisco nadgradil svoje storitve poenotenega brezžičnega omrežja z integracijo svojih najnovejših varnostnih podpor za odjemalce po standardu 802.1X in svoje nagrajeno samozaščitno omrežje (Self-Defending Network) kot del varnih varnostnih rešitev (Secure Wireless Solution), s čimer je podjetjem ponudil obsežno celovito rešitev za varnost v ožičenem ali brezžičnem omrežju. V rastočem trgu brezžičnih rešitev za rabo na prostem ima Cisco vodilno mesto z največjimi naročili za vzpostavitve brezžičnih omrežij na prostem, vključno s 24.000 kvadratnimi kilometri Silicijeve doline, severne regije Singapurja in več velikih mest po ZDA ter glavnih mest zveznih držav, med drugim Albany v New Yorku, Austin v Teksasu in Madison v Wisconsinu. Z ustvarjanjem popolne integracije med brezžičnimi omrežji na prostem in v zgradbah, ponuja Cisco uporabnikom neprimerljive možnosti storitev, ne glede na njihovo lokacijo.

Več informacij o brezžičnih rešitvah podjetja Cisco je na voljo na: www.cisco.com/go/wireless.


Prijavi napako v članku

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Srebrni partner

ZEOS d.o.o.

Šlandrova ulica 4, 1231 Ljubljana Črnuče, Tel: 01 366 85 41
O družbi ZEOS Družba ZEOS, d.o.o. je izvajalec skupne sheme ravnanja z e-odpadki (OEEO), odpadnimi baterijami (OPBA) in odpadnimi nagrobnimi svečami (ONS). Skupaj s proizvajalci, ... Več
Zlati partner

INSIS d.o.o.

Erjavčeva ulica 18, 5000 Nova Gorica, Tel: 041 938 792
Podjetje Insis, d. o. o., se s spletno prodajo ukvarja že od leta 2009. Ekipa spletne trgovine PoceniPC.com vestno skrbi za svoje kupce. Najbolj so veseli vašega zadovoljstva, zato ... Več

Fakulteta za uporabne družbene študije (FUDŠ)

Gregorčičeva ulica 19, 5000 Nova Gorica, Tel: 05 907 34 61
Fakulteta za uporabne družbene študije v Novi Gorici (FUDŠ) je bila kot samostojen zasebni visokošolski zavod ustanovljena leta 2006. Na fakulteti se izvajajo študijski programi ... Več
Zlati partner

EUDACE d.o.o.

Dunajska cesta 159, 1000 Ljubljana, Tel: 05 994 21 60
Spoznajte podjetje Eudace Podjetje Eudace deluje na področju vpeljave ISO standardov, izvedbe izboljšanja informacijske varnosti v podjetju, varstva osebnih podatkov in poslovnega ... Več