Spletni brskalniki
06.03.2017 18:00

Deli z drugimi:

Share

Chromova posodobitev prinaša večjo varnost za vse uporabnike Mac-a

Chromova posodobitev prinaša večjo varnost za vse uporabnike Mac-a
Chromova posodobitev prinaša večjo varnost za vse uporabnike Mac-a

Če uporabljate Chrome na Mac računalniku imate veliko srečo. Google v zadnjem času vse svoje moči usmerja v varnost Applovih naprav, saj skuša vsem zlonamernim programskim opremam onemogočiti dostop do naprav. V enem od zapisov na blogu je Google naznanil, da aktivno delajo na intenziviranju varnosti, ki prihaja s strani Safe Browsing-a, za macOS narave. Google seveda ni edini, ki aktivno dela na varnosti svojih uporabnikov, vendar se poraja vprašanje koliko dejansko pomagajo takšne in podobne poteze tehnoloških gigantov?

Googlova posodobitev bi naj zlonamerno programsko opremo “napadla” z dveh front: (1) Najprej želijo eliminirati neželene oglase, ki se pojavljajo na mestih, kjer se ne bi smeli pojavljati; (2) kot drugo pa Google cilja na odstranjevanje avtomatskih nastavitev, katere je precej lahko spremeniti oz. jih manipulirati na način, ki škoduje uporabniku. Spremembe, ki jih načrtuje Google bodo v javnost in na Mac naprave prišle 31. marca, v začetku aprila pa boste vsi uporabniki Mac naprav ob obisku potencialno nevarnih strani na internetu zagledali rdeč opozorilni ekran (na sliki).

Kljub temu, da zlonamerna programska oprema na macOS napravah ni tako pogosta kot na Windows napravah, še vedno obstaja in zato je potrebno resno pristopiti do izpostavljenega problema. V začetku leta so raziskovalci s področja spletne varnosti odkrili dva nova virusa, ki sta do tega trenutka škodovala zgolj Windows uporabnikom. Nepridipravi, ki vedno znova iščejo nove načine škodovanja spletnim uporabnikom, postajajo iznajdljivi, hkrati pa se zdi, da so vedno korak pred vsemi zaščitami in podjetji, ki ščitijo varnost spleta. Samo upamo lahko, da bodo poteze kakršnih se lotevajo Google in podobni pomagale do večje varnosti in zasebnosti na spletu.

Vas zanima več iz te teme?
Chrome brskalnik

Prijavi napako v članku