Prenosni računalniki
19.01.2013 11:57

Deli z drugimi:

Share

Chrome OS prepričal tudi Lenovo

Računalniški gigant Lenovo je pripravil svoj prvi prenosni računalnik, opremljen z Googlovim operacijskim sistemom Chrome OS. Prenosni računalnik Lenovo Thinkpad X131e Chromebook je že naprodaj v ZDA, zanj pa je potrebno odšteti preračunanih 345 evrov.
Thinkpad X131e Chromebook je prvi prenosnik podjetja Lenovo, ki poganja Googlov operacijski sistem Chrome OS.
Thinkpad X131e Chromebook je prvi prenosnik podjetja Lenovo, ki poganja Googlov operacijski sistem Chrome OS.

Osebni in prenosni računalniki s prednameščenim operacijskim sistemom Chrome OS so med uporabniki zelo priljubljeni, saj lahko z njimi nemoteno opravljamo vsakodnevna opravila. Poleg tega se lahko pobahajo še z izjemno hitrostjo delovanja, enostavnostjo uporabe in relativno visoko varnostjo. To so bili tudi razlogi, zakaj je računalniški gigant Lenovo pripravil svoj prvi prenosni računalnik, opremljen z Googlovim operacijskim sistemom (http://goo.gl/mTCJj).

Prenosni računalnik Lenovo Thinkpad X131e Chromebook se ne baha z zmogljivo strojno opremo, saj jo Chrome OS za hitro iz zanesljivo delovanje ne potrebuje. Strojna oprema novinca namreč obsega Intelov procesor Celeron, pogon Solid State kapacitete 16 gigabajtov, brezžično povezavo Wi-Fi in visokoločljivo spletno kamero. Za izris slik je na voljo 11,6-palčni (29,5-centimetrski) zaslon ločljivosti 1.366 X 768 slikovnih točk, medtem ko so za povezovanje z zunanjimi napravami na voljo trije priključki USB.

Prenosnik Lenovo Thinkpad X131e Chromebook tehta dobrih 1,8 kilogramov, napolnjena baterija pa zadošča za okoli 6,5 ur avtonomije. Za nakup novosti je potrebno v ZDA odšteti preračunanih 345 evrov, upajmo pa, da ga bo v bližnji prihodnosti mogoče kupiti tudi pri nas.

Vas zanima več iz te teme?
Lenovo prenosni računalniki

Prijavi napako v članku