Računalništvo, telefonija
26.08.2017 09:16

Deli z drugimi:

Share

Chrome Enterprise za poslovne uporabnike računalnikov Chromebook!

Naročniška storitev Chrome Enterprise uporabnikom poslovnih računalnikov Chromebook prinaša kar nekaj zanimivih možnosti.
Naročniška storitev Chrome Enterprise uporabnikom poslovnih računalnikov Chromebook prinaša kar nekaj zanimivih možnosti.

Prenosni računalniki Chromebook so nadvse priljubljeni med uporabniki, kar je pokazala že marsikatera doslej opravljena raziskava prodaje prenosnikov. Ker pa se po njih vse bolj ozirajo tudi poslovneži, je zanje na voljo posebna različica osebnih računalnikov Chromebook. Tu gre za prenosne računalnike Chromebook for Work, ki so pred kratkim s strani podjetja Google dobili novo naročniško storitev, ki bo še poenostavila njihovo uporabo v poslovnem okolju.

Naročniška storitev Chrome Enterprise uporabnikom poslovnih računalnikov Chromebook prinaša kar nekaj novih in zanimivih možnosti. Med temi velja izpostavili predvsem podporo za Microsoftov Aktivni imenik, saj je bila ravno odsotnost te možnosti ključna ovira za uporabo tovrstnih računalniških sistemov v poslovnem okolju. Podpora Aktivnemu imenuku dejansko pomeni, da bo uporabnik za prijavo v računalnik lahko uporabil obstoječi uporabniški račun, skrbniki sistemov pa bodo imeli večji nadzor in možnost enostavnejšega upravljanja.

Poleg tega nova Googlova naročniška storitev Chrome Enterprise prinaša še podporo za stranke, ki je na voljo sedem dni v tednu in 24 ur na dan. Poleg tega bodo uporabniki še deležni rednih varnostnih in funkcionalnih posodobitev za operacijski sistem Chrome OS. Za koriščenje vseh omenjenih prednosti naročniške storitve Chrome Enterprise bodo morala podjetja letno odšteti okoli preračunanih 42 evrov na računalnik, kar pa ni pretirano drago glede na to, kaj vključuje.


Prijavi napako v članku