Spletni brskalniki
02.08.2012 08:05

Deli z drugimi:

Share

Chrome 21 z neposrednim dostopom do spletne kamere in mikrofona

Na brskalniku Chrome 21 lahko uporabljamo spletne kamere in mikrofone brez nameščanja programskih dodatkov.
Na brskalniku Chrome 21 lahko uporabljamo spletne kamere in mikrofone brez nameščanja programskih dodatkov.

Programerji podjetja Google so najavili razpoložljivost končne različice spletnega brskalnika Chrome 21. Ta je še posebej pisan na kožo tistim, ki na internetu uporabljajo spletno kamero in mikrofon. Programerji so v novo različico spletnega brskalnika Chrome namreč vgradili podporo za API getUserMedia spletnega standarda HTML5, ki je sicer še vedno v postopku odobritve pri konzorciju W3C (World Wide Web Consortium). Tu dejansko gre za programski dodatek, ki odpravlja potrebo po nameščanju dodatnih gonilnikov za dostop in uporabo mikrofona ter spletne kamere.

Uporaba podpore za API getUserMedia spletnega standarda HTML5 ne prinaša le poenostavljenega upravljanja z mikrofonom in spletno kamero, ampak pripomore še k stabilnejšemu delovanju operacijskega sistema. Nameščanje in upravljanje s programskimi dodatki (plug-in) proizvajalcev strojne opreme namreč nemalokrat povzroča težave s stabilnostjo in varnostjo. Pri uporabi spletnega brskalnika Google Chrome 21 teh težav zagotovo ne bomo imeli.

Novi spletni brskalnik Google Chrome 21 je že na voljo za prenos na spletni strani http://goo.gl/Y7m6P. Ta je na voljo v večini svetovnih jezikov (vključno s slovenščino) in ga lahko namestimo na operacijske sisteme Windows, Linux, MacOS X in Chrome Frame. Če že imate nameščen Google Chrome 20 je nadgradnja nadvse enostavna. Ta se izvede tako, da kliknete na »ključek« in izberete »O Google Chrome«. Namestitev bi se morala pričeti samodejno. Po namestitvi je potrebno Googlov brskalnik še ponovno zagnati.

Vas zanima več iz te teme?
Chrome brskalnik

Prijavi napako v članku