Računalništvo, telefonija
27.12.2010 11:30
Posodobljeno 10 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Četrti VirtualBox na pohodu

Virtualizacijska odprtokodna programska oprema VirtualBox 4.0 navdušuje v vseh pogledih!
Virtualizacijska odprtokodna programska oprema VirtualBox 4.0 navdušuje v vseh pogledih!

Podjetje Oracle je za operacijske sisteme Windows, MacOS X, Linux, Solaris in OpenSolaris izdalo novo različico brezplačne odprtokodne programske opreme VirtualBox, ki služi virtualizaciji. Programsko opremo VirtualBox 4.0 lahko uporabljamo tako v 32-bitnih kot 64-bitnih operacijskih sistemih, in sicer kot gostiteljski ali gostujoči sistem. Tu lahko 64-bitne virtualne operacijske sisteme poganjamo celo znotraj 32-bitnih gostiteljskih sistemov.

Odprtokodno programsko opremo VirtualBox 4.0 se vsekakor splača preizkusiti, saj prinaša zvrhan koš novosti. Med vidnejšimi izboljšavami najdemo večjo podporo za navidezno strojno opremo, kot sta na primer Intel HD Audio in Intel ICH9. Delnih izboljšav je bil deležen celo upravljavski grafični vmesnik VirtualBox Manager. Pri programski opremi VirtualBox 4.0 seveda ne gre zanemariti podpore za več kot dva gigabajta pomnilnika v 32-bitnih operacijskih sistemih, možnost spreminjana slik VDI in VHD ter polno podporo za odprtokodni virtualizacijski format OVF.

Odprtokodna programska oprema Oracle VirtualBox 4.0 je za domačo uporabo kakopak brezplačna. Ta je že na voljo za prenos na spletni strani http://www.virtualbox.org/. V primeru dvomov in težav se po pomoč in nasvete lahko kadarkoli obrnete na Forum Računalniških novic.


Prijavi napako v članku