Namizni računalniki
10.06.2010 11:52
Posodobljeno 11 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Cenovno zanimivi računalnik vse-v-enem Sony Vaio J

Cenovno relativno ugoden osebni računalnik ujet v izjemno kompaktnem ohišju.
Cenovno relativno ugoden osebni računalnik ujet v izjemno kompaktnem ohišju.

Podjetje Sony, ki ga številni računalničarji širom sveta poznajo kot proizvajalca kakovostnih računalniških sistemov, se je odločilo preizkusiti tudi v vlogi ponudnika osebnih računalnikov »vse-v-enem«. Prvi paradni konj nove družine računalnikov je model Vaio J, ki je opremljen z na dotik občutljivim zaslonom z 21,5-palčno oziroma 54,6-centimetrsko diagonalo in ločljivostjo 1.920 × 1.080 točk.

Procesorske moči ima novinec več kot dovolj, saj je opremljen z zmogljivim Intelovim procesorjem Core i7-620M takta 2,66 GHz. Pri tem mu je v pomoč še sistemski pomnilnik do kapacitete 8 GB. Za preračunavanje grafičnih oblik pa skrbi grafična kartica Nvidia GeForce 310M s 512 MB pomnilnika. Filmofilom pa je proti plačilu na voljo celo optični pogon Blu-ray.

Na trdem disku je prednameščen Microsoftov operacijski sistem Windows 7 Home Premium ali 64-bitni Windows 7 Professional. Poleg vrat USB, šestkanalne zvočne rešitve, mrežne kartice, bralnika pomnilniških kartic in spletne kamere, osebni računalnik Sony Vaio J kakopak ponuja tudi modul za brezžično povezovanje v omrežje Wi-Fi.

Za nakup osnovnega modela tržno zelo zanimivega osebnega računalnika »vse-v-enem« podjetja Sony, je potrebno ameriškim trgovcem odšteti okoli 900 dolarjev oziroma 750 evrov. Novost ne sodi ravno v razred najcenejših računalniških sistemov »vse-v-enem«, je pa zagotovo njena kakovost več kot na nivoju.


Prijavi napako v članku