Tablični računalniki
25.12.2012 09:07

Deli z drugimi:

Share

Cenejši Google Nexus 7 le še vprašanje časa

Google naj bi na začetku leta 2013 ponudil v prodajo cenejšo različico tabličnega računalnika Nexus 7, ki naj bi bila v osnovi nekoliko manj zmogljiva od inačice, ki je trenutno naprodaj. Zanjo naj bi bilo potrebno v prosti prodaji odšteti le preračunanega evrskega stotaka.
Google naj bi še do konca tega leta predstavil cenovno dostopnejšo ralzičico tabličnega računalnika Nexus.
Google naj bi še do konca tega leta predstavil cenovno dostopnejšo ralzičico tabličnega računalnika Nexus.

Na svetovnem spletu so se pred kratkim ponovno pojavile govorice o cenejši različici tabličnega računalnika Google Nexus 7, za katero naj bi bilo potrebno v prosti prodaji odšteti zgolj preračunanega evrskega stotaka. Nova tablica računalniškega giganta naj bi bila na voljo že na začetku leta 2013 in naj bi bila v osnovi nekoliko manj zmogljiva od različice, ki je trenutno naprodaj.

Cenejša različica tabličnega računalnika Google Nexus 7 naj bi bila opremljena s 7-palčnim (17,8-centimetrskim) zaslonom ločljivosti 1.024 X 600 slikovnih točk, medtem ko ima zdajšnja inačica na razpolago zaslon ločljivosti 1.280 x 720 točk. Strojna oprema novosti naj bi zajemala gigaherčen procesor in vgrajeno grafično kartico Mali frekvence 400 megahercev, na voljo naj bi bila celo reža za pomnilniške kartice microSD.

Podjetje Google naj bi cenejšo različico tabličnega računalnika Nexus 7 najprej ponudilo v prodajo v države v razvoju, pred poletjem pa naj bi ta zašla še na evropski in ameriški trg. Poznavalci ocenjujejo, da naj bi računalniškemu gigantu samo v enem dnevu uspelo prodati med 500- in 600-tisoč novih tablic. Več o cenejšem tabličnem računalniku Google Nexus 7 naj bi bilo predvidoma znanega že v prvi polovici januarja.


Prijavi napako v članku