Računalništvo, telefonija
12.06.2018 06:30
Posodobljeno 3 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Če vam iOS 11.4 povzroča težave z baterijo, imamo rešitev za vas!

Glavni »krivec« za krajšo avtonomijo Applovih mobilnih naprav naj bi bila funkcionalnost »Handoff«.
Glavni »krivec« za krajšo avtonomijo Applovih mobilnih naprav naj bi bila funkcionalnost »Handoff«.

Konec maja so pri podjetju Apple uporabnikom njihovih novejših mobilnih naprav ponudili v prenos novo različico mobilnega operacijskega sistema iOS, ki je navdušila mnoge. Programerji so namreč v mobilni operacijski sistem iOS 11.4 vključili podporo za novi AirPlay 2, ki je dejansko evolucija prve generacije sistema AirPlay. Ta dejansko omogoča povezavo Applove mobilne naprave z večpredstavnostno napravo Apple TV, s pametnimi zvočniki HomePods in drugimi združljivimi napravami. Nekaj novosti pa je podjetje Apple vključilo tudi v sistem sporočil, saj jih lahko sinhroniziramo neposredno z oblačnim prostorom iCloud. To v praksi pomeni, da nam bodo sporočila dostopna na vsaki napravi, na kateri smo prijavljeni z uporabo našega uporabniškega računa Apple. Poleg tega so programerji podjetja Apple posodobitvijo odpravili tudi precej programskih napak in nekaj varnostnih ranljivosti, zato je namestitev nove posodobitve dejansko priporočljiva.

Na žalost tudi pri pripravi mobilnega operacijskega sistema iOS 11.4 ni šlo brez težav, saj številni uporabniki poročajo o tem, da se jim je po namestitvi novosti avtonomija delovanja mobilne naprave močno skrajšala. Glavni »krivec« za to naj bi bila funkcionalnost »Handoff«. Ta dejansko aktivira možnost deljenja vsebin med napravami, kar pomeni, da aktivnosti pričete na eni napravi (na primer osebnem računalniku Mac), lahko nadaljujemo na drugih Applovih napravah, kot sta na primer pametni mobilni telefon iPhone ali tablični računalnik iPad.

Pri podjetju Apple o napaki molčijo, spletne govorice pa nakazujejo na to, da bodo njegovi programerji napako odpravili šele v prihajajočem mobilnem operacijskem sistemu iOS 12. Če vam funkcionalnost »Handoff« povzroča težave z avtonomijo vaše Applove mobilne naprave, imate na voljo dve možnosti. Prva je ta, da izključite funkcionalnost »Handoff«, druga pa ta, da ponovno zaženete vašo mobilno napravo. Če pa to ne bo pomagalo odpraviti vaših težav, boste žal morali počakati na prihod mobilnega operacijskega sistema iOS 12.


Prijavi napako v članku