Slika, tv, avdio
15.07.2022 09:14

Deli z drugimi:

Share

Če razmišljate o dronu, je ta zagotovo pravi

Ste vedno občudovali fotografije in videoposnetke, narejene iz zraka? Privlačna perspektiva, za katero smo včasih potrebovali helikopter in ekipo profesionalcev, je danes dosegljiva vsakomur. Čarobna naprava, ki nam to omogoča, pa je … dron.
DJI Mini 2 Fly More Combo. Foto: Enaa.com
DJI Mini 2 Fly More Combo. Foto: Enaa.com

Ekipo, visok proračun in kup priprav, ki so bili včasih potrebni za snemanje iz ptičje perspektive, je danes nadomestila naprava, ki jo z lahkoto pospravimo v kovček oziroma kar v manjšo torbo. In to je vse. Če so bili prvi droni (slovensko tudi brezpilotni zrakoplovi) naprave, ki so bile še nekoliko nerodne in ste za upravljanje potrebovali nekaj znanja in izkušenj, so danes droni tako uporabniško dovršeni, da jih lahko upravlja vsakdo. Eden boljših primerkov je zagotovo dron DJI Mini 2 Fly More Combo.

Poudarek na tem, da ga zna uporabljati vsakdo

Pred časom smo ga imeli priložnost preizkusiti tudi sami in lahko potrdimo, da je upravljanje otročje lahko – tako letenje kot vzletanje in pristajanje. Pristajanje je lahko celo samodejno, saj dron ve, kje je vzletel in tam tudi pristane, če mu tako “ukažemo”. Tudi sestavljanje in razstavljanje drona ter seznanjanje z namensko aplikacijo nista nič kaj zahtevnejša od vsega ostalega. Tako je: če imate pametni telefon in morda še kakšno pametno napravo in vam upravljanje ne povzroča težav, potem vam tudi DJI Mini 2 Fly More Combo ne bo povzročal sivih las.

Optimizacija za letenje v vetru

Dron DJI Mini 2 Fly More Combo zagotavlja preprosto upravljanje in stabilno letenje, kar mu omogoča tudi protivetrna zaščita, ki zagotavlja odpornost proti vetru do hitrosti 8,5–10,5 m/s (stopnja zaščite 5). Ob tem pa je izjemno lahek, saj tehta manj kot 250 gramov.

Ustvarite posnetke, ki vam jih bodo zavidali

Kaj pa kamera? Opremljen je s kamero ločljivosti 12 MP, ki omogoča snemanje videoposnetkov v ločljivosti 4K (30 sličic na sekundo). Visoka kakovost posnetkov je zagotovljena tudi zaradi 3-osnega stabilizatorja, ki vas ne bo pustil na cedilu niti med najbolj norimi preizkusi zmogljivosti. Zaradi 4-kratnega digitalnega zooma omogoča priročno preklapljanje med posnetki z različnih razdalj in s tem različne kompozicije slike oziroma posnetka.

10 kilometrov ni malo- a DJI Mini 2 Fly More Combo to zmore

Letite lahko daleč, zares daleč od vzletne točke. Dron je lahko od vas oddaljen do 10 kilometrov, na zaslonu pa boste lahko ves čas opazovali okolico s podporo za HD prenos videoposnetkov, kar omogoča posebna OcuSync 2.0 tehnologija. Zahvaljujoč hitrosti omenjene tehnologije se lahko poslovite tudi od zamudnega prenašanja posnetega materiala.

Pol ure čistega užitka

Popolnoma napolnjena baterija pomeni do 31 minut zračne zabave. DJI Mini 2 Fly More Combo nemoteno deluje na temperaturah od 0 do 40 stopinj Celzija. Poleti torej skorajda ni omejitve, saj več kot 40 stopinj Celizija ne doživimo ravno pogosto, pozimi pa le poglejte, če je živo srebro padlo pod ledišče.

Kompaktno zasnovo dokazujejo tudi njegove mere. Pa preverimo številke:

  • Ko je razstavljen oziroma pripravljen za let: 159 mm × 203 mm × 56 mm.
  • Ko je zložen: 138 mm × 81 mm × 58 mm. 

Več dronov najdete v spletni trgovini Enaa.com.


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
droni

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem Enaa / Gambit trade d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri Enaa / Gambit trade d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem Enaa / Gambit trade d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.
Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

TELEMACH d.o.o.

Brnčičeva ulica 49a, 1231 Ljubljana Črnuče, Tel: 070 700 700
Telemach je eno glavnih telekomunikacijskih podjetij v Sloveniji in hkrati najhitreje rastoči mobilni operater v državi. Uporabnikom ponuja napredne televizijske storitve v ločljivostih ... Več
Zlati partner

CEWE Magyarország Kft.

Béke utca 21-29, , Tel: 08 205 91 91
Čeprav živimo v digitalni dobi in skorajda vsak podatek arhiviramo v digitalnem arhivu, so fotografije redka izjema. Vse več fotografij je zajetih s pomočjo pametnih telefonov, ... Več

Digital.si, Mojca Petan s.p.

Rašica 31a, 1315 Velike Lašče, Tel: 070 175 175
Spletna prisotnost podjetja ne glede na panogo lahko močno vpliva na uspeh in razvoj. V današnjem času se nekatera podjetja še vedno ne zavedajo, da večina strank pred nakupom ... Več
Srebrni partner

KONICA MINOLTA SLOVENIJA

Dunajska cesta 167, 1000 Ljubljana, Tel: 01 568 05 00
Konica Minolta je inovativno podjetje z “all-in-one” strategijo, ki stremi k ustvarjanju prepričljivih rešitev in storitev na področju upravljanja dokumentov ter povezanih naprednih ... Več