Strojna oprema
03.06.2005 13:46

Deli z drugimi:

Share

Canon LaserBase


Canon LaserBase MF5770

Canon je predstavil novo večfunkcijsko napravo LaserBase MF5770, ki v enem ohišju nudi kakovosten laserski tiskalnik, skener in fotokopirno napravo. Novi LaserBase tiska s hitrostjo 20 strani na minuto pri ločljivosti 1.200 dpi in skenira z ločljivostjo 1.200*2.400 dpi. Da bi kar najbolje izpolnjeval zahteve majhnih in domačih pisarn ter manjših oddelkov v podjetjih je MF5770 opremljen tudi s faksom Super G3 in z omrežnim vmesnikom.

MF5770 poleg profesionalne kakovosti tiskanja odlikuje tudi hitra obdelava datotek. Canonova tehnologija Smart Compression Architecture s pomočjo stiskanja zmanjša velikost podatkov v računalniku, tako da se informacije prenašajo hitreje, čas procesiranja pa se skrajša, s čimer so tiskalniška ozka grla praktično odpravljena. Uporaba tehnologije razvijanja na zahtevo (On-Demand fixing), namesto običajnih termalnih valjev, odpravlja čas ogrevanja in prihrani električno energijo. Tiskalniške zmožnosti naprave ob visoki ločljivosti tiskanja pomenijo idealno izbiro za tiskanje besedil in slik.

Novinec ponuja vse prednosti digitalnega fotokopiranja. Elektronsko razvrščanje uporabnikom omogoča, da naenkrat skenirajo več strani, na primer določeno poglavje v priročniku, in nato enostavno natisnejo več urejenih kopij. Ob tem se lahko dve originalni strani skopira na en sam list in izdela več kopij ob enem skeniranju.

Kopiranje tudi ni omejeno na format A4, saj je mogoče na skenirno površino postaviti predmete različnih oblik, knjige, revije in fotografije. Naprava je opremljena s 50-listnim samodejnim podajalnikom dokumentov, tako da obsežnejših dokumentov pri kopiranju ni potrebno deliti na več delov. Nadalje porabo časa za kopirnaje zmanjšuje velika prostornina predala za papir, ki sprejme do 250 listov.


Prijavi napako v članku