Računalništvo, telefonija
29.06.2006 11:02

Deli z drugimi:

Share

CA imenoval novega direktorja tehnologije

Podjetje CA je objavilo, da je bil Alan F. Nugent imenovan za glavnega direktorja tehnologije. Imenovanje začne veljati takoj.

“Al Nugent ima veliko izkušenj kot glavni direktor tehnologije in je v zadnjem letu, kot podpredsednik in generalni direktor naše enote Enterprise Systems Management Business Unit, igral pomembno vlogo pri CA-jevi viziji EITM (upravljanja IT v podjetjih),” je dejal John Swainson, predsednik in izvršni direktor podjetja CA. “Na novem položaju bo nadzoroval CA-jevo vizijo in strategijo tehnologije ter zagotavljal, da bodo naše rešitve zgrajene na skupni tehnološki arhitekturi.”

51-letni Nugent bo še naprej vodil enoto Enterprise Systems Management Business Unit, dokler ne bo imenovan njegov naslednik. Preden se je Nugent pridružil podjetju CA, je bil podpredsednik in vodja tehnološkega razvoja pri podjetju Novell Inc., kjer je vodil prehod sistema v podjetju na rešitve z odprto kodo in rešitve IDM (identity-driven management).

Nugent je bil tudi glavni tehnolog in oblikovalec programske opreme pri podjetju BellSouth Corporation; podpredsednik, vodja tehnološkega razvoja in direktor informatike pri American Re Insurance Co.; ter podpredsednik razvoja programske opreme in vodja tehnološkega razvoja pri podjetju Xerox. Kariero je začel pri podjetju Hewlett-Packard Co.

Na novem položaju podpredsednika za inovacije je 55-letni Samuel Greenblatt odgovoren za nadzor intelektualne lastnine, vladnih tehničnih standardov, odprtih standardov in sistemov, raziskav ter CA Labs. O delu poroča g. Swainsonu.
Nazadnje je bil podpredsednik za tehnologijo, kjer je vodstveni ekipi podjetja pomagal pri oblikovanju CA-jeve strateške tehnološke usmerjenosti. Pred tem je bil glavni oblikovalec pri skupini Linux Technology Group v podjetju CA. Podjetju CA se je pridružil leta 1994, ko je odšel iz podjetja Candle Corp, kjer je kot podpredsednik in vodja tehnološkega razvoja upravljal pomembne projekte programske opreme za komunikacije, porazdeljeno obdelavo, aplikacije in razvojna orodja.


Prijavi napako v članku