Telefoni
16.02.2010 11:12
Posodobljeno 11 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Bug Labs na sejmu Mobile World Congress z novo odprtokodno strojno opremo BUG 2.0

Naprava, izdelana po meri uporabnika!
Naprava, izdelana po meri uporabnika!

Vodilni inovativnega podjetja Bug Labs so na letošnji sejem Mobile World Congress pripeljali drugo različico odprtokodne strojne opreme, ki bo programerjem precej olajšala pripravo odprtokodnih programskih rešitev. Novinec je namreč tako kot njegov predhodnik grajen na osnovi modularnih enot, ki jih je mogoče medsebojno povezovati brez omejitev. Modularne enote obsegajo zaslone LCD, tipkovnice, navigacijske sisteme GPS in podobno.

Odprtokodna strojna oprema je povezana s prenovljenim centralnim modulom BUGbase, ki temelji na osnovi platforme OMAP3 podjetja Texas Instruments in za preračunavanje podatkov uporablja procesor ARM Cortex A8. Na centralni modul lahko povežemo do štiri naprave, in sicer natančni navigacijski sistem GPS, digitalno kamero, na dotik občutljivi zaslon LCD in nepogrešljivi pospeškomer.

Podjetje Bug Labs je prenovljenemu centralnemu modulu BUGbase dodalo še podporo za priljubljeno Googlovo odprtokodno platformo Android. Trenutno žal še ni znano, kdaj bo odprtokodna strojna oprema BUG 2.0 na voljo v prosti prodaji in koliko bo potrebno odšteti zanjo. Če gre verjeti špekulacijam, naj bi bila platforma na voljo še pred poletjem.


Prijavi napako v članku