Računalništvo, telefonija
07.01.2014 13:51
Posodobljeno 7 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Britanska vojaška letala z natisnjenimi sestavnimi deli!

Inženirji britanskega podjetja BAE Systems so naznanili, da so vojaška letala uspešno prestala preizkus z vgrajenimi kovinskimi deli, ki so bili natisnjeni kar s 3D tiskalnikom. Uporaba tovrstnih tiskalnikov v letalski industriji bo pripomogla tako k hitrejši izdelavi sestavnih delov kot zmanjšanju njihove teže.
Prihodnost izdelovanja sestavnih delov za vojaška letala je v 3D tiskalnikih!
Prihodnost izdelovanja sestavnih delov za vojaška letala je v 3D tiskalnikih!

Britanskemu podjetju BAE Systems, ki se ukvarja s področji oborožitvenih sistemov, letalstva in varnosti, je uspel podvig, ki bo za vedno spremenil svet vojaškega letalstva. Ti so namreč za britanska vojaška letala Panavia Tornado natisnili kovinske sestavne dele kar z uporabo tridimenzionalnega tiskalnika. Ker so slednji uspešno prestali zahtevne preizkuse na terenu, jih bodo kmalu pričeli vgrajevati v vsa vojaška letala kraljeve zračne flote.

Podjetje BAE Systems je za britanska vojaška letala Panavia Tornado s 3D tiskalnikom natisnilo zaščitni pokrov za radio v pilotski kabini, zaščito za podvozje letala in kovinsko odprtino za dovajanje zraka. Uporaba 3D tiskalnika je vsaj po zagotovili njihovih inženirjev tako pohitrila kot pocenila izdelavo letalskih komponent. Poleg tega so bili izdelki lažji v primerjavi s tistimi, ki so izdelani po klasičnem postopku. Zaradi tega so pri podjetju BAE Systems prepričani, da bodo v prihodnje lahko s 3D tiskalniki izdelali še več sestavnih delov tako za vojaška kot civilna letala.


Prijavi napako v članku