Računalništvo, telefonija
27.10.2014 09:44

Deli z drugimi:

Share

Brezplačni Arnesov spletni tečaj o varni rabi interneta in sodobnih tehnologij

IKT je v osnovnih in srednjih šolah, na fakultetah in v vrtcih prisoten na vsakem koraku – od e-dnevnika, do uporabe sodobnih tehnologij v učilnicah. Kljub temu pa nam pogosto primanjkuje znanj, kako te tehnologije uporabiti varno. Na primer – ali se znamo zaščititi pred krajo lastnega gesla za e-dnevnik?
Značka "Pametni uporabnik interneta"
Značka "Pametni uporabnik interneta"

Vabimo vas na brezplačni spletni tečaj (navodila za prijavo), ki se začne 12. novembra 2014. Na njem boste osvojili digitalne kompetence, povezane z varno rabo interneta in sodobnih tehnologij (evropski kompetenčni okvir DIGCOMP). Tečaj bo potekal tri zaporedne tedne, tedensko obremenitev pa boste lahko prilagajali svojim željam in potrebam. Aktivnosti znotraj posameznega tedna si lahko časovno razporedite sami, saj bodo vsa gradiva dostopna ves teden. Za uspešno sodelovanje na tečaju boste prejeli Mozillino značko »Pametni uporabnik interneta«.

Na tečaju se boste po posameznih tednih seznanili z:

  • zaščito naprav;
  • zaščito zasebnosti in digitalne identitete;
  • zaščito zdravja in okolja.

Znotraj posameznega tedna pa vas čakajo sledeče dejavnosti: ogled kratkih video posnetkov, dodatno branje in aktivnosti, pogovor s kolegi in reševanje kvizov.

Na tečaj se že danes lahko prijavite prek Spletnih skupnosti na portalu SIO, geslo za vstop v tečaj pa je MOOC2014 (podrobnejša navodila). V primeru težav z vpisom na tečaj se za pomoč lahko obrnete na podpora(at)sio.si.

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem ARNES
Za več informacij so vam na voljo pri ARNES
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Zavod Arnes

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem ARNES? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.Prijavi napako v članku